Rooney sværger troskab til Englands landshold

Englands fodboldanfører Wayne Rooney vil spille for England nærmest til han skal bæres fra banen.
Wayne Rooney forsøger sig i duel med James Milner under landsholdets træning på Tottenhams træningsanlæg i London. England møder Schweiz på Wembley tirsdag.
Wayne Rooney forsøger sig i duel med James Milner under landsholdets træning på Tottenhams træningsanlæg i London. England møder Schweiz på Wembley tirsdag. Foto: Alastair Grant/AP

Anføreren for det engelske fodboldlandshold, Wayne Rooney, sværger nærmest evig troskab til landsholdet.

Han vil spille, så længe han overhovedet kan. Og selvom det er 12 år siden, han scorede sit første mål på landsholdet, er hans appetit slet ikke svækket.

Det siger den 29-årige angriber fra Manchester United til engelske medier oven på Englands EM-kvalifikation i weekenden.

Wayne Rooney tangerede Bobby Charltons rekord med 49 scoringer på landsholdet, da England vandt over San Marino i lørdags, og han håber at være alene om rekorden allerede på tirsdag, hvor England møder Schweiz på Wembley.

Men ellers skulle der komme andre muligheder.

- Jeg kommer ikke til at sige, at jeg ikke står til rådighed for landsholdet. Jeg er sikker på, at det snarere bliver managerens valg, end det bliver mit. Jeg ser det som en stor ære at spille for England, siger Wayne Rooney ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Hvis Englands manager, Roy Hodgson, har lyst til at bruge Wayne Rooney ved næste sommers EM-slutrunde i Frankrig, vil det blive Rooneys syvende slutrunde med landsholdet. Og han tager meget gerne VM i Rusland med i 2018.

- Jeg føler, at jeg er klar til at tage Rusland med. Efter det, må vi se om manageren synes, at jeg skal være på landsholdet.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.