Rolf Sørensen om mistet kørekort: Det er kun små forseelser

Eks-cykelrytteren og cykeleksperten Rolf Sørensen håber, at han kan få lov til at køre bil i cykelsæsonen.
Hvis dommen bliver stadfæstet, og han mister kørekortet, så må jeg cykle noget mere, siger eks-cykelrytteren, Rolf Sørensen, til BT.
Hvis dommen bliver stadfæstet, og han mister kørekortet, så må jeg cykle noget mere, siger eks-cykelrytteren, Rolf Sørensen, til BT.
Foto: Scanpix/arkiv

Forseelse på forseelse har kostet eks-cykelrytteren Rolf Sørensen hans kørekort, og det giver ham visse transport-problemer. 

- Der er ikke så meget at sige. Man skal jo overholde hastighedsgrænserne. Der har været nogle steder med vejarbejde, hvor jeg har kørt i mine egne tanker, mens der kun var få biler på vejen, og pludselig kørte jeg 20-30 km/t for stærkt, siger han til BT, og mener, at det er et par relativt små fartforseelser han har begået.

Han har anket dommen på frakendelse af kørekortet til landsretten.

Rolf Sørensens advokat siger til BT, at der er et mismatch mellem tiltalen og indholdet i Rolf Sørensens straffeattest.

Indtil Landsretten har talt kan Rolf Sørensen fortsat tage bilen fra sit hjem i Vedbæk til sit sit job på som cykel-ekspert på TV2 i Odense.

- Lad os nu se til den tid (når ankesagen er blevet behandlet i Landsretten, red.). Men mister jeg kørekortet, så må jeg jo tage toget til Odense. Det er der jo mange andre, der gør, og det har jeg da også selv gjort mange gange, fordi jeg har kunnet arbejde i toget. Men jeg har det bedst med at tage bilen. Det er ingen hemmelighed, siger han til BT.

Måske kun uden for sæsonen?

Han siger desuden til avisen, at i tilfælde af at han mister kørekortet, så håber han at der kan tages hensyn til, at han har langt til arbejde og, hvis det er muligt, at han kan nøjes med at være uden kørekort uden for cykelsæsonen.

Hvis dommen bliver stadfæstet i Landsretten, må Rolf Sørensen i et halvt år ikke køre bil eller andre køretøjer, hvortil der kræves kørekort.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.