Rolf Sørensen i retten: Mister kørekortet

Retten i Odense afgjorde torsdag, at Rolf Sørensen skal fratages kørekortet ubetinget i et halvt år.
I maj 2015 drønede Rolf Sørensen afsted med mindst 92 km/t på en strækning i Odense, hvor fartgrænsen er på 60 km/t.
I maj 2015 drønede Rolf Sørensen afsted med mindst 92 km/t på en strækning i Odense, hvor fartgrænsen er på 60 km/t. Foto: Scanpix arkiv

Når den kendte kommentator og tidligere cykelhelt, Rolf Sørensen, til sommer tager til Frankrig for som vanligt at dække verdens største cykelløb, Tour de France, bliver det måske uden et gyldigt kørekort i lommen. 

Retten i Odense afgjorde nemlig torsdag, at Rolf Sørensen skal fratages kørekortet ubetinget i et halvt år, efter han tre gange har trykket lidt for hårdt på speederen med tre klip i kørekortet til følge. 

Det fremgår af en udskrift af dombogen fra Retten i Odense, som BT er i besiddelse af.

Senest drønede Rolf Sørensen den 11. maj sidste år afsted med mindst 92 km/t på en strækning i Odense, hvor fartgrænsen er på 60 km/t. Det er den forseelse, der nu ser ud til at koste ham kørekortet samt en bøde på 3.000 kroner.

Rolf Sørensen advokat Nick Langschwager bekræfter, at den tidligere cykelrytter har modtaget dommen. 

- Rolf er ked af det og ærgerlig over det, for han bruger sin bil meget i forbindelse med sit arbejde. Og han er altså ikke én, der ligger og ræser på vejene i sin Fiat 500. Han har ikke kørt vanvidskørsel på noget tidspunkt. Men det er selvfølgelig sådan, at hvis man har forbrudt sig imod færdselsloven, så må man tage konsekvensen af det. Det er Rolf helt klar over, siger han til BT.

Alligevel har Rolf Sørensen valgt at anke dommen til Landsretten. Ifølge Nick Langschwager er der nemlig nogle omstændigheder i sagen, som retten ikke har taget stilling til. 

Rolf Sørensen kan fortsætte med at tage sin Fiat 500 i fra villaen i Vedbæk til TV2s studier på Kvægtorvet i Odense, indtil Landsretten har taget stilling til skyldsspørgsmålet, skriver BT, som uden held har forsøgt at få en kommentar fra hovedpersonen selv.     

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.