Røvere amok med økse - nu efterlyses de

Politiet har fanget to af de fire gerningsmænd bag et brutalt røveriforsøg i Aarhus. For at få fat i de sidste to beder ordensmagten offentligheden om hjælp.
Røverne var bevæbnet med en pistol og to økser, da de forsøgte at trænge ind i guldsmedebutikken i Aarhus C.
Røverne var bevæbnet med en pistol og to økser, da de forsøgte at trænge ind i guldsmedebutikken i Aarhus C. Foto: Østjyllands Politi

Østjyllands Politi beder offentligheden om hjælp til at få opklaret et yderst brutalt røveri mod en urmager- og guldsmedebutik i Aarhus.

Politiet offentliggør overvågningsfotos fra røveriet, der også vil blive omtalt i aften i TV 2's krimimagasin 'Station 2'. Samtidig efterlyser politiet vidner til hændelsen.

Røveriet fandt sted fredag 10. april kl. 17.25. Fire gerningsmænd indfandt sig i slusen til umager- og guldsmed Knud Pedersens butik på hjørnet af Sct. Clemens Torv/Sct. Clemens Stræde i Aarhus C.

Med to medbragte økser forsøgte de at smadre den inderste glasdør til forretningen. Gerningsmændene, hvoraf én var bevæbnet med pistol, måtte dog opgive deres ærinde. De flygtede ad Strøget i retning mod Banegården og herefter til venstre ad Posthussmøgen.

Smed økse i åen

Efter røveriet blev den ene økse smidt i åen. Gerningsmændene forsøgte også at kaste en taske i vandet, men det mislykkedes. Øksen i åen blev hentet op, og der blev fundet endnu en økse på flugtruten. Begge økser er af mærket Green og er turkisgrønne på skaftet og en del af bladet.

Kort efter røveriet anholdt politiet to rumænske mænd på 19 år, der begge nu sidder varetægtsfængslet, men de to øvrige gerningsmænd er stadig på fri fod.

Østjyllands Politi beder nu offentligheden om hjælp til opklaring af sagen, og vil meget gerne høre fra:

 • Vidner, der har set gerningsmændene FØR røveriet, evt. på Strøget/Søndergade eller før dette.
 • Vidner, der har set gerningsmændene EFTER røveriet.
 • Vidner, der har kendskab til, hvor gerningsmændene kan have overnattet – vandrehjem, sommerhus, hotel eller eventuelt i telt
 • Folk, der forhandler Green-økser – eller kender nogen der gør
 • Borgere, der har fået stjålet Green-økser

Oplysninger i sagen kan gives til Østjyllands Politi på telefon 114 eller 87 31 14 48.

Røverne skulle igennem en 'sluse' for at komme ind i butikken. Det gik heldigvis galt for dem. Foto: Østjyllands Politi

Bevæbnet med økser og en pistol forsøgte røverne at trænge ind. Foto: Østjyllands Politi

Øksen, der blev brugt. Foto: Østjyllands Politi

Sådan så gerningsmændene ud
 • Mænd
 • Formentlig alle rumænske
 • 18-22 år
 • Alle slanke
 • Iført hhv. lyse og sorte cowboybukser samt mørke jakker/trøjer.
 • Én af gerningsmændene, der går lidt foran de andre, bærer på en brun taske, hvori de to økser ligger. Håndtagene på økserne stikker op af tasken

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.