Røver hev dynen af 74-årig nordjyde og overfaldt ham med peberspray

Politiet efterlyser gerningsmanden til et hjemmerøveri mod en ældre mand.
En ældre mand fik en ubehagelig overraskelse i nat. Nu leder politiet efter vidner til hjemmerøveriet. Manden på billedet har ikke med sagen at gøre.
En ældre mand fik en ubehagelig overraskelse i nat. Nu leder politiet efter vidner til hjemmerøveriet. Manden på billedet har ikke med sagen at gøre. Foto: Scanpix / Modelfoto

En 74-årig gangbesværet nordjyde fik et chok, da han i nat klokken 5 vågnede ved at nogen hev dynen af ham. Det skriver Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Det viste sig at være en hjemmerøver, som var brudt ind hos den ældre mand, der bor på Nysum Byvej i Nysum ved Nørager i Nordjylland.

Den 74-årige greb sin krykke og slog ud efter gerningsmanden, som reagerede ved at angribe den ældre mand med en peberspray.

Røveren gennemrodede derpå den ældre mands tøj, og stak af med mandens pung med et større pengebeløb.

Det viste sig at røveren var kommet ind i den ældre mands hjem ved at bryde et vindue op.

Politiet efterlyser vidner

Politiet har kun et sparsomt signalement af gerningsmanden. Han beskrives som 180 til 185 cm høj, klædt i mørkt tøj og bar en maske med huller til øjnene.

Men politiet ønsker at høre fra vidner, der eventuelt har været i området omkring Nysum Byvej mellem klokken cirka 05.00 og 05.30, og som kunne have set noget, der har betydning for sagens opklaring.

Hvis du tror, der er en chance for at du har set noget eller ved noget om sagen, så kontakt kriminalassistent Tommy Sørensen ved Lokalpoliti Himmerland i Hobro på telefonnummer 72 58 11 08.

Den 74-årige er rystet efter oplevelsen, men har det ellers efter omstændighederne godt, oplyser politiet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.