Rørt Puk Elgaard: Jeg frygter at blive ramt af kræft

I dagene op til Knæk Cancer har Puk Elgaard mødt danskere, der er berørt af kræft. Det har gjort indtryk.
Puk Elgaard er bange for selv at blive ramt af den uhyggelige sygdom kræft.
Puk Elgaard er bange for selv at blive ramt af den uhyggelige sygdom kræft. Foto: Ernst van Norde/Scanpix/arkiv

Forskning i kræftsygdomme blev støttet massivt, da landsindsamlingen Knæk Cancer lørdag løb af stablen i Nordisk Film i København.

Værterne, der står for at føre danskerne gennem det storslåede show, havde i dagene op til den store indsamling været rundt og møde en masse mennesker og pårørende, der har været berørt af kræft. Og særligt Puk Elgaard blev ikke bare rørt, men også skræmt af historierne om den uhyggelige sygdom.

- Hvis jeg ikke var bange for at blive ramt af sygdommen før, så er jeg det nu, for det er virkelig som om, at alle bliver ramt af dem, siger Puk Elgaard.

Hun har været rundt i Danmark og tale med flere mennesker, der har haft sygdommen inde på livet.

- Deres historier sidder i mig. Det er helt vildt. Alle er berørte. Det har gjort et enormt stort indtryk på mig, siger Puk Elgaard.

Også værten Jes Dorph-Pedersen har hørt mange historier om kræften, og alle har rørt ham dybt.

- Jeg har mødt pårørende, der har mistet til kræft. Det berørte mig dybt at høre deres historie. Al deres livskraft - samtidig med det savn, der bærer rundt på, siger Jes Dorph-Pedersen og fortsætter:

- Men ført og fremmest handler den her indsamling om fokus på håbet og helbredelsen, understreger han.

Han siger også, at det er en udfordring, når man skal lave et show, der har så alvorligt et emne som centrum.

- Man skal finde balancen i at lave et show, som folk gerne vil se, og som stadig viser respekt til den her sag, siger han.

Puk Elgaard er glad for, at danskerne står sammen i at støtte forskningen, der skal hjælpe til at kurere den frygtede sygdom.

- Når man står overfor noget, man er bange for, kan man gøre to ting. Enten kan man vende sig om og løbe sin vej. Eller også kan man vende sig mod det og forsøge at bekæmpe det. Det kan vi gøre her med en fælles indsats, og det gør vi til Knæk Cancer, siger Puk Elgaard.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.