Rørt Lone efter læserhjælp: Jeg er ikke den eneste, der har det svært

Flere af Avisen.dk's læsere er klar til at hjælpe Lone, som ikke har råd til en skoletaske til sin 7-årige søn.
- Skoler i Danmark er gratis. I hvert fald på papiret. Men når man så kommer i gang med skoletaske, penalhus, madpakker og skolemælk, så er det overhovedet ikke gratis, fortæller Lone.
- Skoler i Danmark er gratis. I hvert fald på papiret. Men når man så kommer i gang med skoletaske, penalhus, madpakker og skolemælk, så er det overhovedet ikke gratis, fortæller Lone. Modelfoto: Iris/Scanpix/arkiv

Det er ikke nemt for Lone at finde penge i budgettet til at købe skoletaske og penalhus til sin 7-årige søn Jonathan, der snart starter i 1. klasse.

Det fortalte den 39-årige enlige mor til tre mandag i en artikel på Avisen.dk, som de sidste dage har sat fokus på den dyre skolestarts konsekvenser for kontanthjælpsmodtagere og udsatte familier.

Lones historie om en hverdag på kontanthjælp med et råderum på 1.000 kroner om måneden og en søn, der bliver drillet med at være fattig, har rørt mange af Avisen.dk's læsere.

"Jeg er ikke millionær, men vil gerne hjælpe"

Flere end en håndfuld læsere har henvendt sig til Avisen.dk med tilbud om at hjælpe Lone og Jonathan med alt fra skoletaske og penalhus til en brugt tablet og kontanter.

"Jeg er ikke millionær, men vil gerne hjælpe hende og hendes børn," skriver én læser.

"Det gør i den grad ondt på mig, både som mor til en dreng, der snart skal i skole, og som én, der selv har mærket mobningen på egen krop, at hendes søn skal mobbes. Derfor vil jeg gerne hjælpe hende," lyder det fra en anden læser.

De mange tilbud om hjælp kommer som en tiltrængt positiv overraskelse i en ellers svær tid for Lone og hendes familie, som foruden Jonathan tæller to store børn.

- Jeg er så glad for, at der er den respons. Jeg tænker ikke bare i forhold til os, men også at folk får øjnene op for, hvordan det er for de familier i Danmark, som ikke har så mange penge.

- Jeg er godt klar over, at jeg ikke er den eneste, der har det svært, og at min søn ikke er den eneste, der bliver drillet, fortæller Lone.

Skolen er overhovedet ikke gratis

Hun er ikke overrasket over, at Mødrehjælpen kan fortælle om flere familier, der er bekymrede for, hvordan de skal få råd til at udstyre deres børn med ting til skolestart.

- Skoler i Danmark er gratis. I hvert fald på papiret. Men når man så kommer i gang med skoletaske, penalhus, madpakker og skolemælk, så er det overhovedet ikke gratis, fortæller Lone.

Indtil for fem år siden havde Lone ingen problemer med at få økonomien til at hænge sammen. Men siden har en skilsmisse, en stor gæld, en rygskade og en hverdag på kontanthjælp med tre børn vendt op og ned på tilværelsen.

- Så jeg er rigtig glad for, at jeg med min historie kan gøre noget for, at der bliver sat fokus på de svære vilkår. Og jeg håber da, at der er nogle, der vil tænke over - både til skolestart næste år, og også når det er jul, og der er brug for vintertøj - at der er nogle mennesker, der har brug for hjælp, siger Lone.

Der er i artiklen brugt opdigtede navne, da "Lone" foretrækker at være anonym af hensyn til sine børn.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.