Rørt kronprinsesse Mary skriver brev om flygtningekrisen

Konflikter og kriser verden over har ændret karakter og varer længere tid. Derfor er der behov for meget mere hjælp, skriver kronprinsessen.
Siden 2006 har kronprinsesse Mary været protektor for Dansk Flygtningehjælp.
Siden 2006 har kronprinsesse Mary været protektor for Dansk Flygtningehjælp. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix/arkiv

2016 er 60-året for oprettelsen af Dansk Flygtningehjælp.

Den private humanitære organisation blev oprindeligt stiftet for at tage hånd om de ungarske flygtninge, der kom til landet grundet Sovjetunionens invasion af det centraleuropæiske land.

I dag er Dansk Flygtningehjælp vokset til en international hjælpeorganisation med indsatser i cirka 40 lande verden over.

Siden 2006 har kronprinsesse Mary været protektor for organisationen, og i et brev, som det danske kongehus har lagt ud på sin officielle hjemmeside, beskriver kronprinsessen, at der er behov for mere hjælp end nogensinde før.

Læs hele brevet her.

- Mit største ønske er at vende hjem og genopbygge mit land og mit liv. De ord hører jeg igen og igen under mine rejser med Dansk Flygtningehjælp rundt omkring i verden, skriver den 44-årige australsk-fødte kronprinsesse og fortsætter:

- Ordene fortæller, at mange flygtninges og fordrevnes højeste ønske er at genetablere det liv, de havde - og som omstændighederne har tvunget dem til at forlade. Det er ikke svært at blive rørt af ansigterne og de personlige historier, der ligger bag tallene.

- På de rejser har det været tydeligt at se, at lejrene har ændret sig fra at være midlertidige til at være egentlige samfund, hvor folk bor permanent - desværre for mange uden mulighed for at kunne forsørge sig selv eller skabe en fremtid, beretter Mary.

Derfor ønsker kronprinsessen Dansk Flygtningehjælp en god landsindsamling, så der kan rejses flere midler til vital nødhjælp som mad og vand.

- Det kommer oven i ubærlige tragedier om tab og opsplitning af familier. I dag er behovet for hjælp langt større end de ressourcer, der er til rådighed, skriver hun videre.

- Jeg er stolt af at være protektor for Dansk Flygtningehjælp og af organisationens arbejde for at sikre, at flygtninge ikke kun overlever, men overlever med værdighed og håb, fastslår kronprinsessen.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.