Rødvin er kuren: Snart kan vi blive tudsegamle

Ny medicin på vej, som kan bremse kroppens aldringsproces, så vi leve i op mod 150 år. Rødvin spiller en vigtig rolle.
Forsøg med mus viser, at rødvin kan bruges i helt nye sammenhæng.
Forsøg med mus viser, at rødvin kan bruges i helt nye sammenhæng. Colourbox

Rødvin er ikke bare rart at drikke. Vinen indeholder også et stof, der nærmest kan udrette mirakler og være med til at sikre os et ultra-langt liv på jord.

Derfor spiller rødvin sammen med stamcellebehandling en vigtig rolle i udviklingen af medicin, der kan bremse kroppens aldringsproces.

Om ti år er den her

Og medicinen - den kommer. Inden for de næste 10 år vil det være muligt at bremse kroppens aldringsproces og dermed øge chancerne for, at vi kan blive op til 150 år gamle. Det skriver Jyllands-Posten, der citerer britiske Daily Mail.

At rødvin og stamcellebehandling vil sikre os et langt liv, siger professor i genetik ved Harvard University David Sinclair. Han er i år blevet kåret til en af de 100 mest indflydelsesrige personer af Time Magazine.

Hans forudsigelser kom ved en forelæsning på University of New South Wales i Australien.

"Vi er vidne til begyndelsen på teknologi, som en dag vil tillade os at blive 150 år," sagde professoren.

Mus viser vejen

Og nu tilbage til rødvinen. Den indeholder et stof, der hedder resveratrol, og det hjælper vores krop med at helbrede sig selv.

Sammen med kolleger er David Sinclair i gang med at skabe en kunstig version af resveratrol, som er 1000 gange kraftigere end det naturlige stof.

Hos mus har resveratrol-lignende stoffer vist sig at aktivere enzymer, som starter reparationen af musenes dna, og dermed hjælper dem med at helbrede sig selv.

Vores kroppe har de samme enzymer, så ifølge professor David Sinclair er det sandsynligt, at der en dag vil komme medicin, som kan bremse aldringsprocessen hos mennesker. Vi får med andre ord masser af år til at nyde et glas godt og livgivende rødvin.

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.