Røde Kors forlader lovløs yemenitisk by efter plyndring

Havnebyen Aden er præget af lovløshed, efter at koalitionsstyrkerne har generobret byen fra Houthi-oprørerne.
Røde Kors flytter 14 medarbejdere fra regionalt kontor i Aden, efter at bevæbnede mænd har plyndret stedet.
Røde Kors flytter 14 medarbejdere fra regionalt kontor i Aden, efter at bevæbnede mænd har plyndret stedet. Foto: Hani Mohammed/AP/Arkiv/AP

Den Internationale Røde Kors Komité indstiller midlertidigt alle aktiviteter i den yemenitiske by Aden, efter at organisationens kontor i byen tirsdag blev plyndret af bevæbnede mænd.

14 medarbejdere er flyttet fra kontoret, fortæller en talskvinde for Røde Kors-komitéen (ICRC), Dibeh Fakhr.

Havnebyen har været regionalt centrum for voldsomme kampe og luftangreb det seneste halve år, hvor oprørere fra Houthi-bevægelsen har kæmpet mod koalitionsstyrker ledet af Saudi-Arabien.

Koalitionsstyrkerne generobrede byen fra houthierne i juli, men siden har militante fra al-Qaeda vundet terræn i den vestlige del af Aden, som synes præget af lovløshed.

Saudi-Arabiske kampfly har ført an i en bombekampagne, der blev sat i gang i marts for at fortrænge houthierne og genindsætte præsident Abd-Rabbu Mansour Hadi.

Mindst 4300 mennesker har mistet livet, og krigen har medført en omfattende humanitær krise, som har været vanskelig for internationale hjælpeorganisationer at løse på grund af de fortsatte kampe.

ICRC har været en af få organisationer, som har haft hjælpearbejdere i Yemen under konflikten.

Beboere i byen fortæller ifølge nyhedsbureauet Reuters, at man ikke ser meget til hverken politiet eller regeringshæren i gaderne.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.