Røde Kors-boss: Her er min løn – skyd løs på mig

Generalsekretær for Dansk Røde Kors, Anders Ladekarl, er træt af hadske kommentarer på Facebook.
"Jeg vil også gerne dele min kontrakt, for der er rigtigt mange af jer, der har gode forslag til hvordan jeg skal bruge min løn og leve mit liv. Skyd løs,” skriver Anders Ladekarl på Facebook.
"Jeg vil også gerne dele min kontrakt, for der er rigtigt mange af jer, der har gode forslag til hvordan jeg skal bruge min løn og leve mit liv. Skyd løs,” skriver Anders Ladekarl på Facebook. Foto: Scanpix/arkiv

Nu kan alle kritiske røster få lov til at skælde ud!

Sådan lyder opfordringen fra generalsekretær i Dansk Røde Kors, Anders Ladekarl, efter han har modtaget en stribe negative henvendelser under en Facebook-opdatering, som oprindeligt var skrevet med henblik på at gøre op med racistiske udbrud mod blandt andre asylansøgere og fattige på integrationsydelse.

Kommentarsporet blev dog hurtigt fyldt med netop racistiske bemærkninger, ligesom generalsekretæren selv blev beskyldt for at godte sig over sin store chef-løn i stedet for at donere den til nødhjælp.

Derfor har Anders Ladekarl nu reageret ved at linke til sin løn-kontrakt med Dansk Røde Kors, som også ligger offentligt tilgængeligt på rodekors.dk.

102.776,69 kroner i månedsløn

I kontrakten fremgår det, at Anders Ladekarl månedsløn lyder på 102.776,69 kroner. Det er Røde Kors-chefen ikke bleg for at stå ved:

Foto: Screendump fra rodekors.dk.

”SKÆLD GENERALSEKRETÆREN UD. Jeg har lukket for kommentarer til mit seneste opslag, fordi der blev for mange nedsættende og ringeagtende bemærkninger om andre mennesker. Der var også mange meninger om min ringe person - dem vil jeg naturligvis ikke censurere. Jeg vil også gerne dele min kontrakt, for der er rigtigt mange af jer, der har gode forslag til hvordan jeg skal bruge min løn og leve mit liv. Skyd løs,” skriver Anders Ladekarl på Facebook.

Praler ikke

Til metroxpress siger Røde Kors-chefen, at folk mente, han skulle give halvdelen af sin løn og have 30 flygtninge boende. Han bliver efterfølgende spurgt til, om han selv synes, han får meget løn.

- Det må du spørge min formand om. Jeg får den løn, som stillingen er udbudt til, og som svarer til det ansvar, jeg har, siger Anders Ladekarl til metroxpress.

Han fortæller også, at han donerer en del af sin løn til flygtninge. Men ikke hvor meget:

- Det vil jeg ikke sige. Det er ikke noget, man går og praler med, siger han til metroxpress.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.