Røde knopper i bikinilinjen? Sådan undgår du dem

Find ud af hvor tit du skal skifte skraber og bliv fri for røde knopper i bikinilinjen
Hører du til dem, som jævnligt barberer ben, armhuler og bikinilinje, skal din skraber skiftes oftere end du tror.
Hører du til dem, som jævnligt barberer ben, armhuler og bikinilinje, skal din skraber skiftes oftere end du tror.

Sommeren nærmer sig med hastige skridt, og med sommeren følger også bikinisæsonen. For mange kvinder betyder det, at der bliver sat ekstra fokus på kropspleje. Huden bliver skrubbet, smurt ind i creme og så bliver der fjernet hår både under armene, på benene og i bikinilinjen.

Og der er flere forskellige måder at komme de uønskede hår til livs, men skraberen er den flest kvinder tyer til, når de skal fjerne hår, skriver det norske website kk.no.

Hvis man vælger skraberen frem for eksempelvis voks, så skal man regne med, at man opnår et hurtigt resultat, der holder i to til fire dage.

Vil du gerne finde en bikini, der passer til din figur, så kan du få hjælp på magasinet Qs hjemmeside

Skraberen slides som tandbørsten
Man skal dog huske at skifte bladene på skraberen, for ligesom vores tandbørste så bliver bladene slidte, og de slidte blade skal derfor skiftes oftere, end de fleste går rundt og regner med.

Eksperter anbefaler ifølge kk.no, at man skifter blad, så snart man føler, at det bliver lidt sløvt, og du føler, at det ikke glider så let hen over huden. Og hvis man har svært ved at vurdere, hvornår bladet er blevet for sløvt, så er tommelfingerreglen, at bladet i hvert fald skal skiftes en gang om måneden.

Og grunden til, at det er vigtigt at få skiftet bladet, er ikke blot, at et sløvt blad har svært ved at få alle hårene med. Et sløvt blad kan nemlig også skabe en del hudproblemer som eksempelvis røde knopper og indgroede hår, der også bliver omtalt som betændelse i hårroden.

En slidt tandbørste er ikke effektiv og børster 30 procent dårligere end en ny: På Femina.dk kan du finde ud af, hvor tit du bør skifte tandbørsten

Bakterier har fri adgang til huden
- Når man barberer hårene skabes der en indgangsport i huden, som bakterier kan komme ind gennem. Derefter kan der skabes en betændelsesreaktion i hårroden, som ses som en rød og betændt knop på huden. Der kan også danne sig bumselignende udslæt, siger hudlæge Kjetil Guldbakke til kk.no.

Så vil man undgå de røde knopper i bikinilinjen, så skal man huske at bruge en skarp skraber, og så skal man ikke efterlade sin skraber i badet. Hvis man vil have, at bladene holder sig skarpe så længe som muligt, skal man ifølge kk.no altid rengøre og tørre dem, efter man har brugt den, og skraberen skal opbevares et tørt sted, da den risikere at ruste, hvis den står i badet.

10 tips når du barberer ben: Undgå de røde knopper

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.