Rockere fængsles for fingerklip og trusler

En mand fik klippet en finger af og sat ild til sit hus af to mænd, der skal godt to og fire år i fængsel.
To bandidosrockere er blevet idømt henholdsvis fire et halv år og to et halvt år i fængsel.
To bandidosrockere er blevet idømt henholdsvis fire et halv år og to et halvt år i fængsel. Foto: Colourbox/free

Godt to og fire års fængsel lyder straffen på til to mænd, som blandt andet har klippet noget af en mands lillefinger af og brændt offerets hus ned til grunden.

Det besluttede Retten i Holbæk fredag. Jess Johnny Brønnum på 34 år og Nicolas Nielsen på 27 år skal henholdsvis fire et halvt år og to år og to måneder i fængsel.

De to rockere tog nemlig barske midler i brug, da de besøgte en mand i vinter i Nordvestsjælland.

I december sidste år slog de to mænd en dengang 28-årig mand med et knytnæveslag i hovedet og syv slag på kroppen og stak en kniv gennem hans venstre hånd. På den måde tvang de offeret til at give dem 2700 kroner.

Knap en måned senere fik offeret igen besøg. Han skyldte angiveligt penge for narkotika, og i den forbindelse opsøgte rockerne ham 9. januar i år på hans bopæl i Jyderup.

Den ene gav manden et valg: Han kunne selv vælge, hvilken finger han ville miste. Han valgte så venstre lillefinger, hvor yderste led blev klippet af med en grensaks.

Desuden fik han ordre om at forlade ejendommen, som kort efter blev stukket i brand. Huset, der var stråtækt, stod ikke til at redde.

Tidligere på ugen blev Jess Johnny Brønnum og Nicolas Nielsen blandt andet kendt skyldige i røveri og grov vold mod offeret.

Her blev Jess Johnny Brønnum også kendt skyldig i trusler og brandstiftelse, men frikendt for afpresning.

Mændene, som blev anholdt i begyndelsen af februar i år, har nægtet sig skyldige under sagen.

Retten lagde blandt andet vægt på, at der har været tale om "planlagte og koldblodigt udførte gerninger", da den skulle beslutte, hvor lang tid rockerne skulle bag tremmer.

Dommerne var desuden af den opfattelse, at flere vidner har været "særdeles bange for at give forklaring i retten", hvilket vidneforklaringerne har båret præg af.

Politiet har tidligere udtalt, at begge mænd har tilknytning til Bandidos i Holbæk.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.