Ritt Bjerregaard jubler: Kræften er væk

Ritt Bjerregaard kæmpede i foråret for sit liv, da hun blev ramt af tarmkræft. Nu viser en ny scanning, at kræften er væk. Men immunforsvaret er stadig helt i bund.
Ritt Bjerregaard er kræftfri, viser scanning. 
Ritt Bjerregaard er kræftfri, viser scanning.  FOTO: Scanpix

Den 74-årige tidligere toppolitiker har haft et svært 2015.

I foråret blev hun syg af tarmkræft og valgte efter tre omfattende operationer, at hun ikke ville modtage forebyggende kemoterapi, skriver Billed Bladet.

Det var en beslutning, der dengang vakte stor opsigt og henledte en del opmærksomhed på ikke blot Ritt, men også på hele sygehusvæsenet.  

Heldigvis viser det sig, at Ritt Bjerregaard i dag har det godt og er frisk, fortæller hun under optagelserne til "Cecilies Bogshow," der bliver vist på onsdag den 4. november på TV2 Charlie.

- Nu har jeg det heldigvis godt. Jeg har været til den første scanning, og kræften har ikke bredt sig, siger Ritt Bjerregaard om kræften.

Må tage hensyn til immunsystemet

Selvom kræften er væk, er Ritt stadig hæmmet efter operationerne.

Hendes immunforsvar har det skidt, og det har hun derfor taget konsekvensen af:

- Men det kom bag på mig, at mit immunforsvar er så langt nede i lang tid. Lige pludselig fik jeg helvedesild, og det satte sig i øjet og hele siden af ansigtet. Det skyldtes simpelthen nedsat immunforsvar. Så jeg har fået en influenzavaccine for første gang, siger hun.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.