Ritt Bjerregaard: Derfor tog jeg læreruddannelsen

Ritt Bjerregaard blev inspireret af sin egen folkeskolelærerinde til selv at tage læreruddannelsen.
Ritt Bjerregaard, tidligere politiker og minister, blev inspireret af frøken Petersen.
Ritt Bjerregaard, tidligere politiker og minister, blev inspireret af frøken Petersen.
Foto: Claus Bech/Scanpix/arkiv

Det er lutter gode minder, som den tidligere toppolitiker Ritt Bjerregaard har fra sin tid i folkeskolen. Det var også her hun tog beslutningen om at tage en uddannelse som lærer.

Det fortæller hun til Kristeligt Dagblad.

Hendes klasselærerinde frøken Petersen var nemlig et fyrtårn, som forstod at stimulere eleverne.

- Jeg besluttede selv at tage en læreruddannelse, inspireret af frøken Petersen, for jeg ville gerne være som hende. Jeg syntes, det var sjovt at gå i skole, og blev bekræftet i, at jeg godt kunne lære noget. Opbakningen hjemmefra spillede nok en rolle. Min mor tog kurser på aftenskolen i reformpædagogik og lærte, hvordan man skulle opdrage sine børn, så de fik mest muligt ud af livet og blev selvstændige, fortæller Ritt Bjerregaard til avisen.

- Skoletiden lærte mig også nødvendigheden af disciplin – man må arbejde for tingene, hvis man vil opnå resultater, ligesom jeg gjorde for at få mærkerne i idræt. Hvis noget ikke lykkes første gang, må man bare gøre sig mere umage. Det har været en drivkraft i mit politiske liv.

Tog læreruddannelsen

Den nu 75-årige kræftramte Ritt Bjerregaard fulgte inspirationen fra frøken Petersen og blev uddannet lærer i 1964 fra Emdrupborg i København. Hun har dog mest udført lærergerningen på Fyn, hvor hun blandt andet fra 1970 til 1982 var adjunkt ved Odense Seminarium.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.