Riskær ser rødt: Dummer sig i valgboksen

Den politisk interesserede erhvervsmand viser på de sociale medier et forbudt foto frem af hans afkrydsede valgseddel.
Riskær stemmer rødt, men han drikker dog ikke Rød Tuborg i aften ...
Riskær stemmer rødt, men han drikker dog ikke Rød Tuborg i aften ... Foto: SCANPIX arkiv

Klaus Riskær Pedersen er gået all in på rødt. Han stemmer rødt - han sætter krydset med en rød kuglepen - og han ser rødt, da han efter at have postet et foto af sin udfyldte stemmeseddel på Facebook, får at vide, at han faktisk slet ikke MÅ lægge sådan et foto ud.

- Jamen, hvem pokker har dog fundet på den regel, det er da HELT hen i vejret! Vi lever i 2015, og der vil da være tusindvis af mennesker, der i dag tager et foto inde i stemmeboksen af deres stemmeseddel og poster det, erklærer Klaus Riksær Pedersen.

- Jeg havde ikke skyggen af en idé om, at jeg ikke måtte det, og det er totalt fjollet.

(artiklen fortsætter under fotoet)

Riskærs famøse update. Foto: Facebook

Forleden oplyste Økonomi- og Indenrigsministeriet, at det grundet stemmehemmelighed i Danmark er forbudt at vise andre, hvad man har stemt. Når man som Riskær alligevel tager en "valg-selfie" og deler den med andre, skal man dog ikke frygte, at stemmen vil blive fisket op af urnen igen. Der vanker heller ingen bøde.

Der kan dog vanke en reprimande, oplyste ministeriets valgkonsulent Christine Boeskov forleden til Ritzau.

Læs også: Selfie af stemmeseddelen - må man det?

Men hvor satte Riskær sit kryds? Det gjorde han ved Socialdemokraternes Peter Hummelgaard.

Og det mener han ikke kan komme bag på nogen. Han har, siger han, gennem hele valgkampen sat spørgsmålstegn ved den nye liberale diskurs. Blå bloks udlændinge- og flygtningepoliik samt venstres syn på mennesker på kontanthjælp har gjort ham direkte arrig.

"En infantil forfølgelse af minoriteter," kalder han det.

- For mig var det evident, at jeg skulle stemme rødt, siger Riskær, der skal holde valgaften derhjemme med familien og nogle "unge venner" - "det bliver jo nok sent" - men dog ikke har købt Rød Tuborg eller andre ærkesocialdemokratiske drikkevarer til lejligheden.

- Ej, vi drikker noget, der er liiidt ved siden af, hvad man nok ville vælge som klassisk Socialdemokrat. Men jeg røber ikke hvad ...

Læs også: Riskær revser politikerne: Prostituerede og lallende

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.