"Risikerer deres liv": Politikere til forsvar for vejarbejdere

Både Socialdemokratiet og Venstre er positive over for ideen om at sætte stærekasser op ved vejarbejder.
Danske Anlægsentreprenører under Dansk Byggeri håber, at stærekasser kan få bilisterne til at sænke farten, når de drøner forbi et vejarbejde.
Danske Anlægsentreprenører under Dansk Byggeri håber, at stærekasser kan få bilisterne til at sænke farten, når de drøner forbi et vejarbejde. Foto: Scanpix

Fra hver sin side i Folketinget bliver der taget godt imod et forslag fra Danske Anlægsentreprenører under Dansk Byggeri om at sætte stærekasser op ved vejarbejder i forsøget på at få bilisterne til at sænke farten.

I sommer blev sat danmarksrekord i fartbøder på Helsingørmotorvejen, og vejarbejderne må ofte gå på arbejde med frygten for ulykker.

Men der kan være politisk hjælp på vej.

- Fra socialdemokratisk side er vi meget indstillet på at gøre mere ved det her, fordi det er mennesker, der er på arbejde. Det er folk, der risikerer liv og levned, fordi de gerne vil sætte vejene i stand for os andre, siger Socialdemokraternes transportordfører Rasmus Prehn til Avisen.dk.

Også Ventres Kristian Pihl Lorentzen er positiv over for ideen.

- Det er et forslag, jeg hilser meget velkommen. Der er ingen tvivl om, at det er en god idé at koncentrere fartkontrolindsatsen om de steder, hvor der virkelig er fare på færde. Og det er der blandt andet ved vejarbejde, hvor der desværre er der for mange, der kører hensynsløst, siger han.

Nyt forslag på vej

Kristian Pihl Lorentzen henviser til, at transportministeren netop har sagt gang i et arbejde på området. Der er etableret et udvalg, som inden jul skal komme med et forslag til, hvordan fartkontrollen forbedres inden for de ressourcer, der er til rådighed. Og der er de ubemandede stærekasser en god idé.

- Fordelen er, at vi ikke bruger dyrebare politiressourcer på det, men det er meget effektivt, så forslaget fortjener en seriøs behandling, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Rasmus Prehn kritiserer regeringen for at ville fjerne en række fotovogne fra vejene, som han mener, man måske kunne have brugt i denne sammenhæng. Det giver Kristian Pihl Lorentzen dog ikke meget for.

- Fotovogne og ubemandede stærekasser er to vidt forskellige ting, siger Venstre-politikeren til Avisen.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.