Risgaard taler ud om fyringer i LO-top: Jeg har en helt anden ledelsesstil

LO's nyvalgte formand, Lizette Risgaard, forklarer første gang i et interview, hvorfor hun valgte at fyre topledelsen i LO.
- Jeg har en hel anden ledelsesstil end den, der måske har været i LO tidligere. 
- Jeg har en hel anden ledelsesstil end den, der måske har været i LO tidligere.  Foto: Claus Fisker / Scanpix

LO's nyvalgte formand, Lizette Risgaard, skabte overskrifter, da hun fredag eftermiddag, som det første efter sin tiltrædelse valgte at fyre topledelsen i landsorganisationen.

På sin facebook-profil har hun kort forklaret, hvad der ligger til grund for beslutningen.

I dag bringer TV2, som det første medie et interview, hvor formanden uddyber.

- Jeg har en hel anden ledelsesstil end den, der måske har været i LO tidligere. Men det handler jo ikke om medarbejderne. Det handler om at åbne LO og fagbevægelsen op. Sådan så folk ved, hvad vi arbejder for og med. Det handler ikke om interne forhold i LO, svarer Lizette Risgaard og tilføjer, at hun ikke ønsker at udtale sig af respekt for begge parter, siger hun i interviewet.

Det var ikke meningen, at fyringerne skulle slippe ud til offentligheden før mandag. Men nu, hvor det er ude, beder Lizette Risgaard om respekt i medierne.

- Ingen er interesserede i, at det er bliver blæst op ude i medierne. Jeg vil bede om respekt omkring det. Det skal ikke blæses ud. Det er ikke den åbenhed, jeg taler om. Den åbenhed, jeg taler om, er et respektfuld og tillidsfuldt LO, så medlemmer - og også potentielle medlemmer kan se, at det er fagligt medlemskab, de gerne vil være en del af. Står vi sammen, bliver vi stærkere, understreger den nyvalgte formand, siger hun i interviewet.

Se hele interviewet på nyhederne.tv2.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.