Ringet op inden eksamen: Du skal til VM!

25-årige Anna Sophie Okkels blev ringet op af landstræner Klaus Bruun Jørgensen midt i en forelæsning på Aarhus universitet.
Jeg kunne slet ikke koncentrere mig om studiet - det var bare om at komme af sted, siger Anna Sophie Okkels til TV2.
Jeg kunne slet ikke koncentrere mig om studiet - det var bare om at komme af sted, siger Anna Sophie Okkels til TV2. Foto: Jens Thaysen / Midtjyske Medier

25-årige Anna Sophie Okkels fik i går en flot VM-debut på det danske kvindelandshold, da Danmark lammetævede Serbien 29-20.

Det var imidlertid slet ikke meningen, hun skulle være med til i jagten på guldmedaljerne. I første omgang var hun nemlig kun udtaget som reserve og havde derfor regnet med, at hun kunne koncentrere sig om sit medicinstudie på Aarhus Universitet.

Men midt i en forelæsning på universitetet vibrerede hendes telefon. Det var landstræner Klaus Bruun Jørgensen, der ville have fat i hende, skriver Ekstra Bladet.

- Jamen, det var jo slet ikke nogen beslutning! Det var jo bare at sige: Selvfølgelig - jeg kommer nu! Jeg kunne slet ikke koncentrere mig om studiet - det var bare om at komme af sted, siger Anna Sophie Okkels til Ekstra Bladet.

Grunden til, at landstræneren har kaldt Okkels til VM-lejren, er Lotte Grigels ærgerlige korsbåndsskade, som hun pådrog sig i Danmarks første kamp mod Japan.

Udsætter gerne eksamen

Det er blevet Okkels mulighed for at vise sig frem. Hvorvidt det kommer til at gå ud over hendes eksamen, er hun endnu ikke helt klar over.

- Nu må vi se, hvad det ender med. Det kommer an på, hvad universitetet siger. Jeg skal først op i januar, så jeg tror godt, jeg kan nå det - jeg får bare lidt mere travlt. Jeg tager gerne et VM og udskyder det andet. Det kan godt være, der ryger et halvt år ekstra på - men jeg har valgt ikke at bruge energi på det endnu. Det gør jeg, når jeg er færdig her, siger hun til Ekstra Bladet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.