På røven i Nakskov

Rikke fra Nakskov: Derfor ville vi gå under jorden

Da Rikke og hendes datter Angelica fra ’På røven i Nakskov’ får at vide, at Angelicas søn Frej skal tvangsfjernes, overvejer de at gå under jorden, så mor og barn kan blive sammen. Det var dog kun et kortvarigt indfald, fortæller Rikke i dag.
Rikke og hendes 14-årige datter med babyen Frej overvejede på et tidspunkt at gå under jorden.
Rikke og hendes 14-årige datter med babyen Frej overvejede på et tidspunkt at gå under jorden. Foto: Koncern TV- og filmproduktion /TV 2

I TV2’s omstridte dokumentarserie ’På røven i Nakskov’ følger man blandt andet Rikke og hendes datter Angelica, der er blevet mor som 14-årig og kæmper for at få lov til at beholde sit barn.

Da de modtager beskeden om, at lille Frej skal tvangsfjernes, er hele familien knust. Og så begynder Rikke og Angelica at pakke bilen.

- Vi overvejede at finde et sted, hvor Angelica kunne skjule sig med sin baby. Angelica var ikke parat til bare at give sit barn fra sig, siger Rikke til Avisen.dk.

Det var dog kun en kortvarig tanke, fortæller Rikke i dag.

- Det var en seriøs overvejelse, vi havde i de timer. Men jeg endte med at tage mig sammen, for selvfølgelig kan man ikke bare stikke af fra det hele.

Det var ikke mindst hensynet til hendes andre børn, herunder sønnen Jamie på 11 år, der fik Rikke rystet ud af tankerne om at gå under jorden.

- Havde jeg kun haft Angelica og ikke andre børn, havde det måske været en anden sag, siger Rikke.

En virkelighedsflugt

Hun havde holdt fast i håbet om, at Frej kunne blive hos Angelica. Det havde Børne- og Ungeudvalget henstillet til, og derfor var det et chok for dem, da forvaltningen besluttede at tvangsfjerne barnet.

- Det med at gå under jorden var en virkelighedsflugt lige et par timer. Sådan tænker alle vel, hvis de bliver så presset. Men det er ikke virkeligheden. Der er også dagen i morgen, siger Rikke om hendes overvejelser.

En flugt ville ødelægge muligheden for, at Angelica kunne få forældremyndigheden tilbage igen.

- Jeg ved godt, at hvis vi pakker bilen og kører, så er sagen helt tabt.

Avisen.dk har været i kontakt med Lolland Kommune, men de kan ikke udtale sig om konkrete sager.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.