Rigmandskommune sluger skattemillioner til plastikkirurgi

Borgerne i landets rigeste kommune bruger markant mange skattekroner på plastikoperationer.
Der er gang i de forskønnende operationer i rigmandskommunen Hellerup.
Der er gang i de forskønnende operationer i rigmandskommunen Hellerup. Foto: SCANPIX arkiv

Danskere med bopæl i Danmarks rigeste kommune, Gentofte, bruger 2.300 gange så mange skattekroner på plastikoperationer som en, der bor i Esbjerg, når der tages højde for de to kommuners indbyggertal, skriver metroxpress.

Nordsjællænderne får således langt oftere offentlig støtte til plastikkirurgi end resten af landet, viser tal fra Danmarks Statistik.

Tal fra Statens Serum Institut afslører samtidig, at det langt overvejende er operationer af hængende øjenlåg, der bliver udført på statens regning.

Ifølge formand for praktiserende Lægers Organisation i Region Hovedstaden Flemming Skovsgaard kan den geografiske skævhed skyldes en særlig kultur omkring udseendet nord for København.

- Der kan godt være gået mode i det, på den måde at der bliver stillet mange krav til, at man skal se energisk ud, og hvis øjenlåget hænger, ser man måske træt og uoplagt ud, siger han og fortsætter:

- Man kan forestille sig, at nordsjællænderne er bedre til at argumentere over for deres læge, at de har en helbredsmæssig gene.

Formand for Danske Regioner Bent Hansen nægter at tro på, at øjenlågene er tungere i Nordsjælland, og han vil have strammet op på reglerne.

- Region Hovedstaden må hive fat i de praktiserende læger og spørge ind til, om de er for hurtige til at tage kniven frem. Det skal jo udelukkende være de faglige kriterier, der styrer det, siger han.

- Foreligger der ikke en rent sundhedsfaglig begrundelse for operationen, må man selv betale. Det andet er ren kosmetik, og det er jo ikke en ordentlig måde at bruge vores sundhedskroner på.

Region Hovedstaden har ikke ønsket at kommentere sagen.

Tusindvis under kniven
  • 24.226 personer fik i 2014 plastikoperationer for sygesikringsudgifter.
  • Plastikkirurgien kostede på landsplan i 2014 50 millioner sygesikringskroner. Heraf gik tre millioner alene til Gentofte-borgere. I alt tegner kommunerne i Region Hovedstaden sig for 29,5 millioner kroner.
  • I alt blev der udført 13.722 operationer for hængende øjenlåg. Heraf blev 5.412 udført i Region Hovedstaden.
  • 6.901 personer, der også har fået offentlig støtte til plastikkirurgi, indgår ikke i statistikken, da de er blevet behandlet på hospitaler uden om sygesikringsordningen.

 

Kilde: Danmarks Statistik og Statens Serum Institut

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.