Rigmænd rammes af nye Ukraine-sanktioner fra USA

Otte russiske og ukrainske rigmænd og firmaer omfattes af USA's nye sanktioner på grund af Ukraine-konflikten.
Ukrainske grænsevagter slapper af ved frontlinjen i Lugansk-regionen i det østlige Ukraine. Den fortsatte konflikt - samt russiske og ukrainske firmaer og personers engagement i konflikten - førte til, at flere blev ramt af amerikanske sanktioner torsdag.
Ukrainske grænsevagter slapper af ved frontlinjen i Lugansk-regionen i det østlige Ukraine. Den fortsatte konflikt - samt russiske og ukrainske firmaer og personers engagement i konflikten - førte til, at flere blev ramt af amerikanske sanktioner torsdag. Foto: Evgeniy Maloletka/AP

Tidligere ukrainske embedsmænd, havneoperatører på Krim-halvøen og en russisk gasmilliardærs forretningsforbindelser er nogle af dem, der nu bliver underlagt sanktioner fra amerikansk side.

Torsdag besluttede USA at indføre sanktioner mod yderligere otte mennesker eller virksomheder som straf for deres forbindelse til konflikten i det østlige Ukraine.

Ifølge det amerikanske finansministerium yder de otte personer og virksomheder støtte til Gennadij Timsjenko, en fremtrædende gas-magnat, som i forvejen er ramt af sanktioner på grund af sine forbindelser til præsident Vladimir Putins styre i Moskva.

To andre, der yder støtte til den russiske forretningsmand og Putin-allierede Boris Rotenberg, er også blevet omfattet af de amerikanske sanktioner.

Den nye runde sanktioner "understreger vores beslutning om at opretholde presset på Rusland for at krænke international lov og forstærke konflikten i det østlige Ukraine," lyder det i en meddelelse fra det amerikanske finansministerium.

Fire tidligere ukrainske embedsmænd med forbindelse til Ukraines tidligere præsident Viktor Janukovitj er også blevet ramt af sanktionerne fra USA.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.