Revydronningen Lisbet Dahl røber: Jeg er dybest set genert

Generthed er ikke det ord, man mest forbinder med revydronningen Lisbet Dahl. Men det er faktisk en følelse, hun har båret på altid.
Det er ikke til at se det ... Inde i den bramfri og ofte smilende Lisbet gemmer der en genert pige.
Det er ikke til at se det ... Inde i den bramfri og ofte smilende Lisbet gemmer der en genert pige. Foto: SCANPIX arkiv

Af Johan Isbrand, redigeret af Lisbeth Madsen, Familie Journal, Aller Media

Skuespillerinden Lisbet Dahl, 70, er kendt og elsket af de fleste danskere for bl.a. de mange store optrædener på den danske revyscene så vel som i ældre og nyere danske film og serier.

Hun har glimret med sin humoristiske tilgang til skuespillet og har ofte spillet frembrusende karakterer.

Men i virkeligheden gemmer der sig en genert pige inden i, forklarer hun selv.

Måske er det derfor, hun hurtigt fandt ud af, at humoren var fordelagtig at bruge i mange forskellige sammenhænge.

Første gang Lisbet Dahl opdagede sin egen evne til at more og underholde folk omkring hende var allerede i 3. klasse i folkeskolen.

Lisbet Dahl: Jeg bliver rasende, når jeg ikke får min vilje

- En dag, da jeg skulle op til læreren for at aflevere en opgave, jeg havde skrevet, gik jeg hen over det stykke metal, der dækkede gulvet foran kakkelovnen. Det gav en sjov pibende lyd, som fik mine klassekammerater til at le, og det inspirerede mig til at gå frem og tilbage over pladen adskillige gange, siger hun.

En spøjs blanding

Men inde under alt det sjove gemmer hun den langt mere reserveret side af sig selv.

- Jeg er et spøjst blandingsmenneske. Jeg er frembrusende og fylder meget, men noget, der sikkert vil overraske mange, er, at jeg dybest set også er genert og har været det, siden jeg var lille, forklarer Lisbeth Dahl.

Camilla Miehe-Renard: Her er, hvad hun drømt om at uddanne sig til

Knald eller fald med humoren

Trods denne generte side har Lisbet fra sin tidlige barndom aldrig villet være andet end skuespiller ligesom sine forældre. Og da hun først en gang havde rullet sig ud som klassens sjove pige, hang den opførsel ved.

- Jeg er jo opdraget med humor. Den hjælper en til at komme igennem hvad som helst. Begge mine forældre spillede med i lystspil og revyer og holdt af at fortælle vittigheder, og når jeg hørte en vittighed, fortalte jeg den videre, med det resultat at jeg blev set som enten skøn eller uartig, afhængig af om læreren havde humor eller ej, siger Lisbet Dahl.

Glansrollen i 'Sommer': Hør tredje sæson som podcast af den populære serie med Lisbet Dahl

Flov når hun hædres

Nogle af de situationer i livet, som har taget mælet fra den ellers så rapmundede skuespillerinde er, når hun efter sine mange år i faget er blevet hædret som jubilar – sidste år var det bl.a. hendes 25-års instruktørjubilæum sidste år, hvor hendes hold tog fusen på hende og overraskede hende med en hyldest.

- Det kan faktisk godt føles lidt flovt, når der går taler og priser i den. Jeg står altid og tænker på, at jeg skal huske at se rigtig ud, og når der bliver holdt tale, ved jeg ikke, hvad jeg skal gøre af mig selv. Så kan jeg bedre forholde mig til at tage en paryk på og give den gas på scenen. Det kan godt være, at jeg dybest set er genert, men jeg er god til at spille ugenert, siger Lisbet Dahl. 

Se også:

  

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.