Revser Joachim B. og DF: De jager lavtlønnede ud af byen

Det er en katastrofe, at Liberal Alliance og DF vil skrotte loven om billige boliger, mener lokalpolitiker.
Huslejen i København risikerer at blive så høj, at danskere med en almindelig indtægt ikke har råd til at bo i byen, hvis Liberal Alliance og Dansk Folkeparti får lovændringen igennem, advarer lokalpolitiker.
Huslejen i København risikerer at blive så høj, at danskere med en almindelig indtægt ikke har råd til at bo i byen, hvis Liberal Alliance og Dansk Folkeparti får lovændringen igennem, advarer lokalpolitiker. Foto: Scanpix/Arkiv

Dansk Folkeparti og Liberal Alliance med Joachim B. Olsen i spidsen er gået sammen om at få skrottet "billig-bolig-loven" - og hvis det lykkes, bliver det en katastrofe for danskere, som har et lavtlønsjob eller står uden for arbejdsmarkedet. Det skriver Jan Andreasen, som er lokalpolitiker for Socialdemokraterne i København, i et debatindlæg på Politiken.dk.

Som loven er nu, skal 25 procent af byggegrunde bruges til billige boliger - også selvom jorden tilhører private ejere. Det er Liberal Alliance og Dansk Folkeparti imod.

Men hvis loven afskaffes, vil boligpriserne blive presset i vejret, har advarslen lydt fra flere sider.

"De to partier er tilsyneladende fuldstændig ligeglade med, at helt almindelige mennesker ikke har råd til en bolig i storbyerne," skriver Jan Andreasen blandt andet i debatindlægget, som har medført en del kommentarer.

Mens mange er enige med Jan Andreasen, er der dog også læsere, der mener, at lavtlønnede i stedet bør flytte uden for storbyerne, hvor der er billigere boliger og mangel på beboere. Andre mener, at lejen for almene boliger er skruet kunstigt op på grund af netop boligtilskud.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.