Rettens dom: Rockklassiker fra 70'erne er tyvstjålet

Den britiske rockgruppe Led Zeppelin er især kendt for deres største hit 'Stairway To Heaven'. Men den sang har de måske slet ikke selv skrevet, men tyvstjålet fra et andet band.
Jimmy Page fra Led Zeppelin hittede i 70'erne med 'Stairway To Heaven', men den sang har de måske snuppet fra et helt andet band.
Jimmy Page fra Led Zeppelin hittede i 70'erne med 'Stairway To Heaven', men den sang har de måske snuppet fra et helt andet band. Foto: Scanpix

Led Zeppelin har tabt første omgang af retssagen om, hvorvidt de bør have rettighederne til deres største hit 'Stairway To Heaven'. Bandet Spirit, der turnerede med Led Zeppelin i 60'erne, mener nemlig, at sangen er blevet stjålet fra dem, skriver det danske musikmagasin Gaffa og det engelske Billboard.

Jimmy Page fra Led Zeppelin har tidligere fortalt, at hittet 'Stairway To Heaven' kom til verden i en hytte i Wales i 1970, men nu viser det sig, at sangen måske kommer fra et helt andet band.

Bandet Spirit turnerede med Led Zeppelin i slutningen af 60'erne. Nu afdøde Randy Craig Wolfe, der var et af Spirits oprindelige medlemmer, mener, at Led Zeppelin har stjålet introen fra Spirits sang med navnet 'Taurus' fra 68.

Randy Craig Wolfe har selv udtalt sig om sagen før sin død i et interview med Listener Magazine.

"'Stairway To Heaven' er plagieret. Drengene tjente millioner på den, og de sagde hverken tak eller tilbød at give os nogle penge for den. Det har naget mig i alle disse år. Måske deres samvittighed vil få dem til at gøre noget ved det en dag," sagde Spirit-mangen til magasinet.

Led Zeppelin med Jimmy Page i front er ikke tilfredse med domsafsigelsen.

"Det er noget Pis! Jeg har ikke yderligere kommentarer," siger Jimmy Page til magasinet Liberation.

Kilder: Gaffa.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.