Retssag om turistdrab på thailandsk dykkerø er begyndt

Onsdagen er en retssag mod to mænd fra Myanmar begyndt i Thailand. De er tiltalt for turistdrab på Koh Tao.
10 måneder efter drabet på to britiske turister på den thailandske ferieø Koh Tao begynder retssagen mod to gæstearbejdere fra Myanmar, som er tiltalt i sagen. De blev presset til at tilstå ved hjælp af tortur, hævder de.
10 måneder efter drabet på to britiske turister på den thailandske ferieø Koh Tao begynder retssagen mod to gæstearbejdere fra Myanmar, som er tiltalt i sagen. De blev presset til at tilstå ved hjælp af tortur, hævder de. Foto: Sakchai Lalit/AP

Retssagen om drabet på to britiske turister på den thailandske ø Koh Tao er begyndt onsdag på øen Koh Samui.

To gæstearbejdere fra Myanmar er tiltalt for at have dræbt og voldtaget 23-årige Hannah Witheridge og dræbt 24-årige David Millar sidste år.

De blev begge fundet ved stranden på dykkerøen Koh Tao 15. september 2014 og menes at være blevet hakket ihjel med et haveredskab.

Mændene fra Myanmar blev anholdt for dobbeltdrabet i oktober og tilstod ugerningen. Men senere trak de deres tilståelse tilbage og sagde, at de var blevet torteret, indtil de tilstod.

Det benægter det thailandske politi.

De to tiltalte risikerer at blive idømt dødsstraf, hvis retten overbevises om, at de er skyldige.

Fra sagens begyndelse er der blevet rejst spørgsmål ved politiets kompetence.

Ifølge nyhedsbureauet AP er politiet blevet kritiseret for blandt andet at have undladt at sikre drabsstedet på Koh Tao og for at have offentliggjort navne og billeder af mistænkte, som viste sig at være uskyldige.

De to tiltaltes advokater mener, at mændene, som havde lavt betalte job i turistindustrien, er blevet politiets syndebukke i sagen, som lagde et stort pres på efterforskerne.

Et af forsvarernes krav er at få lov til selv at undersøge det retsmedicinske bevismateriale, herunder dna-spor, som anklagemyndigheden baserer tiltalen mod de to mænd fra Myanmar på.

Ved retssagen på Koh Samui var de to britiske ofres familier til stede.

/ritzau/dpa

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.