Resten af "Afdeling Q"-bøgerne filmatiseres

Seerne kan glæde sig over, at alle Jussi Adler Olsens populære krimibøger om "Afdeling Q" nu vil blive filmatiseret.
Det er endnu usikkert, hvorvidt Nikolaj Lie Kaas skal fortsætte i rollen som vicekriminalkommissæren Carl Mørck, når de sidste seks film om "Afdeling Q" skal produceres.
Det er endnu usikkert, hvorvidt Nikolaj Lie Kaas skal fortsætte i rollen som vicekriminalkommissæren Carl Mørck, når de sidste seks film om "Afdeling Q" skal produceres. Foto: Flindt Mogens/Polfoto

Da de første tre film om den dystre politiafdeling ved navn "Afdeling Q" rullede over biografskærmen, tiltrak krimifilmene et utal af seere, der alle ønskede at følge med i, hvordan filmens hovedpersoner opklarede forliste og mystiske kriminalsager.

Og nu kan publikum se frem til, at resten af Jussi Adler Olsens bøger om "Afdeling Q" også vil blive filmatiseret, så seerne fortsat kan følge med i Carl Mørcks og kollegaen Assads færden.

I en pressemeddelelse skriver Nordisk Film nemlig, at selskabet har fået rettighederne til at filmatisere de resterende "Afdeling Q"-bøger, med femte bind, "Marco Effekten", som den første på tegnebrættet.

Tidligere har det været filmselskabet Zentropa, som har stået bag de succesfulde spændingsfilm. Af den grund er det også Zentropa, der producerer den fjerde "Afdeling Q"-film ved navn "Journal 64", som ventes færdig i løbet af det næste år.

Til trods for Nikolaj Lie Kaas' succes i hovedrollen som vicekriminalkommissæren Carl Mørck er det ifølge Nordisk Film fortsat usikkert, hvilke skuespillere der i fremtiden skal medvirke i filmserien.

Samtidig er der på nuværende tidspunkt heller ikke fastsat et hold af instruktører eller manuskriptforfattere.

Jussi Adler Olsen planlægger at skrive i alt 10 bøger i serien om "Afdeling Q", hvorfor Nordisk Film forventer at producere seks film i løbet af de kommende år.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.