Renzi vil standse menneskesmuglere i Libyen

Italiens premierminister vil have standset menneskesmuglerne i Libyen for at stoppe strømmen af bådflygtninge.
Italiens premierminister, Matteo Renzi, vil have hjælp for at få gjort noget ved strømmen af bådflygtninge, der sendes til Italien fra Libyen.
Italiens premierminister, Matteo Renzi, vil have hjælp for at få gjort noget ved strømmen af bådflygtninge, der sendes til Italien fra Libyen. Foto: Susan Walsh/AP

Italien ønsker hjælp til at håndtere den store krise med de tusindvis af bådflygtninge, som menneskesmuglere sender over Middelhavet fra Libyen til Italien.

Matteo Renzi, den italienske premierminister, siger, at Italien ikke kan løse det alene.

Han vil ikke blot have standset strømmen af bådflygtninge, han vil have standset menneskesmuglerne.

Renzi siger, at Italien er fast besluttet på at finde de menneskesmuglere, der er ansvarlige for det flygtningeskib, der kæntrede søndag. Måske op mod 700 mennesker er omkommet i havet.

Videre siger Renzi, at det fortsat ikke er muligt at sige noget sikkert om dødstallet fra den tragiske kæntringskatastrofe. Premierministeren siger, at han "kun" kan bekræfte, at 24 er omkommet, og at 28 er reddet.

Samtidig skriver det franske nyhedsbureau AFP, at Renzi ønsker et ekstraordinært EU-topmøde for at drøfte krisen.

- Vi arbejder på at sikre, at mødet kan holdes i slutningen af ugen. Det må være en prioritet, siger premierministeren på en pressekonference i Rom.

I Bruxelles siger EU-præsident Donald Tusk ifølge sin talsmand, at præsidenten overvejer at indkalde til et ekstraordinært topmøde på grund af flygtningekrisen.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.