Rengøringspersonale jubler: Nu kommer robotterne

I Odense Kommune skal en robotgulvvasker på langt sigt aflaste rengøringspersonale, der til daglig vasker store arealer gulv i eksempelvis sportshaller. Rengøringspersonalet glæder sig til samarbejdet med den nye opfindelse.
- Vi er meget positive over for at være en del af dette projekt, netop fordi robotten kan aflaste os på de områder, hvor den fysiske belastning er størst, siger Lonnie Cheblaoui Jensen, rengøringsleder i Odense Kommune.
- Vi er meget positive over for at være en del af dette projekt, netop fordi robotten kan aflaste os på de områder, hvor den fysiske belastning er størst, siger Lonnie Cheblaoui Jensen, rengøringsleder i Odense Kommune. Scanpix

Rengøringspersonalet i Odense Kommune kan snart have vasket gulv i kommunens sportshaller, skoler og plejehjem for sidste gang.

En ny gulvaskerobot bliver nemlig i disse dage testet på Agedrup Skole. Det er første gang i Danmarkshistorien, at robotter aflaster menneskekraft på rengøringsområdet, skriver denoffentlige.dk.

Den fynske kommune er gået sammen med virksomheden Blue Ocean Robotics om at teste gulvvaskerobotterne, der i første omgang skal testes på store arealer over 200 m2.

Det er til glæde for både kommunekassen og rengøringspersonalets helbred. Det kan nemlig være fysisk meget belastende at vaske de store arealer, forklarer Lonnie Cheblaoui Jensen, rengøringsleder i Odense Kommune.

- Vi er meget positive over for at være en del af dette projekt, netop fordi robotten kan aflaste os på de områder, hvor den fysiske belastning er størst. Vi ser den som et supplement til det arbejde, vi udfører dagligt, og derfor giver det rigtig god mening at afprøve den på de store arealer, siger hun til denoffentlige.dk.

Forsøget med gulvvaskerobotterne, der kan vaske op til 2.500 m2 gulv uden menneskelig indgriben, bliver evalueret i april 2015.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.