Renée Toft Simonsen træt af helse-tyrani: Drop sundhedsræset

I en klumme opfordrer Thomas Helmigs smukke hustru, Renée Toft Simonsen, til at leve det gode liv.
Renée Toft Simonsen gider ikke henslæbe livet med kondi og klid.
Renée Toft Simonsen gider ikke henslæbe livet med kondi og klid. Foto: SCANPIX arkiv

Hun har levet af sit gode udseende i mange år, men det får hende ikke til at erklære sig som tilhænger af hård motion og ultrasund mad.

Tværtimod.

Den 50-årige Renée Toft Simonsen skriver i sin faste klumme i kvindebladet Femina, at hun er træt af den helliggørelse af sundheden, der præger vor tid.

"Hvis du gerne vil ses som et godt menneske i dag, SKAL du være sund og i balance eller i det mindste arbejde hårdt mod dette mål. Vi skammer os, hvis vi ikke køber økologisk eller løber mindst to gange om ugen, dyrker yoga eller mindfulness," skriver Renée Toft Simonsen.

Hun har ladet sig inspirere af bogen 'The Wellness Syndrome', der netop handler om vores insisterende dyrkelse af sundheden, og hvad det har af konsekvenser for os alle.

Og hun har bidt mærke i, at bogen især langer ud efter politikere og arbejdsgivere, som i dag kan fralægge sig ansvaret, fordi de enkelte mennesker hver især har gjort det gode liv til deres helt eget ansvar.

"På uddannelsessteder og arbejdspladser bliver vi opfordret til at tage af frugtskålen eller benytte fitnessfaciliteterne, og vælger man bearnaisen, mens man har en lille bule på maven, ses der skævt til det."

Som den tidligere topmodel og hustru til popikonet Thomas Helmig formulerer det, så har vi så tudetravlt med al den sundhed, at vi går ned med stress på stribe.

Og det har Renée Toft Simonsen lyst til at gøre oprør imod. Ikke mindst har hun lyst til at protestere over, at det idag er helt acceptabelt, at man blander sig i hinandens livsførsel.

Hun nævner, at der for nylig var én, der, der på hendes Instagram-profil: ”Ryger du også, ligesom dine børn?”.

Den rebelske Réene - der ikke ryger foran børnene til hverdag - havde mest til til at svare: 'Ja, det gør jeg - og hvad F ... kommer det dig ved.'

Læs hele klummen her

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.