Rene lagner hver tredje uge? Her skal der spares igen

Hørsholm Kommune er atter kommet i modvind efter de igen vil spare på vask af sengetøj.
Foto: Scanpix

Vask af sengetøj hver tredje uge fremfor hver anden og rengøring hver fjerde uge fremfor hver tredje. Det er blandt social- og seniorudvalget i Hørsholms spareforslag, som kommunens administration har udarbejdet, og nu skal diskuteres ved de kommende budgetforhandlinger.

Det er kun halvandet år siden, at Hørsholm Kommune tiltrak sig negativ opmærksomhed, da samme udvalg besluttede, at borgerne kun skulle have rene lagner hver fjerde uge. Den beslutning blev omgjort, men nu bliver vasketøjet luftet igen.
Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Der er ingen af de spareforslag, jeg bryder mig om, og det tror jeg, jeg kan sige på hele udvalgets vegne. Men vi kender virkeligheden, og der skal spares. Derfor må vi se, hvad det ender med, siger formanden for social- og seniorudvalget, Thorkild Gruelund (K), som ikke ønsker at kommentere på de enkelte forslag.

Social- og seniorudvalget har fundet besparelser for 5,5 millioner kroner, og af udvalgets sparekatalog fremgår det, at politikerne ikke både kan spare på rengøringen og tøjvasken.

Vælger politikerne, at støvsugeren skal findes frem sjældnere, kan kommunen se frem til en besparelse på op mod 600.000 kroner. Sparer man derimod på tøjvasken, forventer kommunens administration at kunne spare omkring 300.000 kroner. Thorkild Gruelund erkender, at spareøvelsen ikke er nem.

- Vi vil under alle omstændigheder tilstræbe at gøre mindst muligt ondt, siger han.

Hvis politikerne sparer på ét af de to områder, kan borgere, der har særligt behov for det, dog visiteres til at få hyppigere hjælp.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.