"Ren molbohistorie": Nu bliver postjob sendt til Indien

25 medarbejdere i Post Danmark fik i dag at vide, at de bliver fyret 1. maj. Deres job skal nemlig sendes til Indien. Men det er en rigtig dårlig forretning for Danmark, mener de ansattes tillidsrepræsentant.
Postbudene bliver næppe sendt til Indien. Men 25 medarbejdere i postens regnskabsafdeling fik i dag at vide, at de bliver fyret 1. maj 2016.
Postbudene bliver næppe sendt til Indien. Men 25 medarbejdere i postens regnskabsafdeling fik i dag at vide, at de bliver fyret 1. maj 2016. Foto: Jens Thaysen/Scanpix

Mens regeringen forbereder udflytningen af 3.900 statslige arbejdspladser, har en gruppe medarbejdere i Post Danmark i dag mærket en helt anden type udflytning. Deres job flytter nemlig hele vejen til Indien.

Det drejer sig om i alt 35 medarbejdere i Post Danmarks regnskabscentre i Fredericia og København, hvis job skal sendes til den anden side af jordkloden. De 25 af medarbejderne fik i dag at vide, at de vil blive fyret fra 1. maj, mens 9 af medarbejderne vil blive fyret i takt med, at inderne overtager opgaverne.

"Ren molbohistorie"

De ansattes fællestillidsrepræsentant undrer sig over, at Post Danmark sender de knap 50 job til Indien. Ikke mindst fordi Post Danmark ejes af Postnord AB, som igen ejes af den danske og svenske stat.

- Isoleret set kan inderne måske løse opgaven billigere, men for den danske stat er det da at skyde sig selv i foden, når et statsejet selskab fyrer skatteydere i Danmark og dermed sender folk på dagpenge, mens deres arbejdspladser sendes til Indien. Det er jo en ren Molbohistorie, siger Eigil Johannesen, fællestilidsrepræsentant for HK'erne i Post Danmark.

Frygter glidebane

Det er transportminister Hans Christian Schmidt (V), der har ansvar for posten. Fællestillidsrepræsentant Eigil Johannesen håber, at ministeren vil skride ind. Ellers frygter han, at andre statslige virksomheder får blod på tanden og sender arbejdspladser ud af landet.

- Derfor bør Hans Christian Schmidt som ansvarlig minister med det samme sætte en afskrækkende stopper for postens udflytningsfinte, mener Eigil Johannesen.

Ingen hjælp fra ministeren

Tillidsrepræsentanten skal dog ikke forvente hjælp fra transportministeren, som i et skriftligt svar til folketingsmedlemmet Susanne Eilersen (DF) afviste at gribe ind.

- Jeg har ikke nogen holdning til det konkrete besparelsestiltag, da det er en ledelsesbeslutning i virksomheden, skrev Hans Christian Schmidt i et svar i september.

Annoncer i avisen

Efter forhandlinger med HK Post og Kommunikation er det aftalt, at de opsagte medarbejderes kontrakter udløber med udgangen af november 2016. De ansatte vil få såkaldte "outplacementforløb",  hvor de hjælpes til at finde nyt arbejde. Som noget ekstraordinært vil Post Danmark også annoncere i lokale medier for at finde nye arbejdspladser til de fyrede.

- Det er vi efter omstændighederne tilfredse med. Men vi så hellere at udflytningen af jobs til Indien blev droppet helt, siger Eigil Johannesen, fællestillidsrepræsentant for HK’erne i Post Danmark.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.