Ren Joakim von And: Pengetanken svulmer hos familiefirmaer

Lego, Ecco, Grundfos og co. øger egenkapitalen.
ARKIVFOTO: Familien Kirk Kristiansens pengetank Kirkbi, får hvert en håndfuld milliarder i udbytte.
ARKIVFOTO: Familien Kirk Kristiansens pengetank Kirkbi, får hvert en håndfuld milliarder i udbytte. Claus Bjørn Larsen/Scanpix

Formuerne når nye højder i flere af de hæderkronede virksomheder, der er under kontrol af velhavende danske erhvervsfamilier.

Det viser en gennemgang, som Finans har foretaget blandt syv af de store danske familievirksomheder, der er kommet med årsregnskab siden slutningen af februar.

- Det ser generelt pænt ud, og virksomhederne genererer godt med penge. Det må man sige, siger Freddi Nielsen, partner i Deloitte og ekspert i familievirksomheder.

De syv virksomheder, Finans har gennemgået, står til at udbetale samlede udbytter på mere end syv milliarder kroner i år.

En af virksomhederne er legetøjsproducenten Lego, der efter et overskud på syv milliarder kroner i 2014 har øget egenkapitalen til knap 13 milliarder kroner.

Det sker på trods af, at hovedaktionæreren, familien Kirk Kristiansens pengetank Kirkbi, hvert år får en håndfuld milliarder i udbytte.

Også skogiganten Ecco, de jyske industrigiganter Grundfos og Danfoss samt Haldor Topsøe og Foss øger egenkapitalen, mens der udbetales store udbytter.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.