Rektor tør ikke sende elever til Folkemødet: "For farligt"

Elever fra Helsingør Gymnasium får ikke lov at tage til Folkemødet på Bornholm. Deres rektor mener ikke, det er sikkerhedsmæssigt forsvarligt. "Højreekstremisterne og terroristerne vinder," siger en af eleverne.
Sikkerhedsopbuddet er stort ved årets Folkemøde. Alligevel tør en rektor fra Helsingør ikke sende sine elever afsted.
Sikkerhedsopbuddet er stort ved årets Folkemøde. Alligevel tør en rektor fra Helsingør ikke sende sine elever afsted. Foto: Morten Brandborg, Scanpix

Rektor for Helsingør Gymnasium, Sune Bek, har aflyst en længe planlagt tur for fem gymnasieelever til det politiske folkemøde på Bornholm af sikkerhedsgrunde.
Det skriver Helsingør Dagblad.

Eleverne fik beskeden i fredags og 18-årige Nanna, som er blandt de fem, der må blive hjemme, er på lige fod med en af de øvrige elever dybt skuffet over rektors beslutning.
- Det er også med blødende hjerte, jeg har valgt at aflyse, siger Sune Bek.

- Men sagen er, at jeg ikke kan stå inde for de unges sikkerhed på et møde, der har deltagelse af kontroversielle skikkelser som Geert Wilders, repræsentanter for Gyldent Daggry og flere andre med ekstreme holdninger. Det er simpelthen for farligt og jeg tør ikke tage ansvaret, fortsætter rektor.

Turen for 1. og 2. G'erne skulle være betalt af Helsingør Gymnasium og Nanna og hendes veninde forstår ikke rektors beslutning.

- På den måde vinder højreekstremisterne og terroristerne jo, siger den 18-årige gymnasieelev - og rektor giver hende ret.

- Ja, de vinder, men det er mig, der har ansvaret for de unge, og ifølge de oplysninger jeg har fået, så er risikoen ved at sende så unge mennesker til Folkemødet i gymnasiets regi for stor til, at jeg vil tage den, siger Sune Bek.

Festivalleder for Folkemødet på Bornholm, Jette Lykke, beklager Helsingør Gymnasiums beslutning og siger til Helsingør Dagblad, at det ikke er farligt at opholde sig på den politiske festival i Allinge.

Også politiet undrer sig.

- Vi anser Folkemødet på Bornholm som et tryg sted at være, siger politiets talsmand, Henrik Suhr, til Helsingør Dagblad. .

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.