Rekordmange turister i Danmark: Her kommer de fleste fra

2015 blev et rekordår for antallet af turister i Danmark, viser nye tal fra Erhvervs- og Vækstministeriet.
Det er fortsat klitterne ved den jyske vestkyst, der særligt trækker udlændinge til Danmark for at holde ferie.
Det er fortsat klitterne ved den jyske vestkyst, der særligt trækker udlændinge til Danmark for at holde ferie. Foto: Thomas Borberg/Polfoto

Hvis danskerne i højere og højere grad hører fremmedsprog, når de bevæger sig rundt i landet, er det ikke så overraskende. Antallet af turister er nemlig rekordhøjt.

Det viser nye tal fra Erhvervs- og Vækstministeriet.

- Turismen er et uhyre vigtigt væksterhverv for Danmark.

- Og der er gode muligheder for yderligere vækst i turismerelateret omsætning og beskæftigelse, hvis vi formår at få del i den internationale turismevækst, skriver erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) i en kommentar til tallene.

De viser, at der i 2015 blev registreret 49,1 millioner overnatninger i Danmark, hvilket er det højeste nogensinde og en stigning på fem procent i forhold til året før.

Tallene er en del af en større analyse af turismen i Danmark. Den viser, at danskerne stadig udgør klart den største del af dem, der holder ferie i Danmark.

Faktisk stod danskere for 50 procent af turismeovernatningerne mens tyskere stod for 28 procent. Broderlandene Norge og Sverige stod for fem og fire procent af turismen.

Det er specielt de - i øjeblikket meget omdiskuterede - kyster, der trækker turister til Danmark.

Den såkaldte kyst- og naturturisme stod for tre fjerdedele af overnatningerne. Det tal har dog været stagneret mens storbyturismen er gået frem.

- Den globale konkurrence om turisterne er hård., Der er nu igen samlet set fremgang i dansk turisme, men det er vigtigt, at vi gør en aktiv indsats for at styrke turisterhvervets muligheder i vores kystnære områder, som ikke oplever vækst, skriver Troels Lund Poulsen.

I 2013 købte turister for 91,9 milliarder kroner i Danmark. 22,5 milliarder af dem gik til storbyturisme, hvoraf 80 procent blev lagt i København.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.