Rekordmange solgt til sex og tyveri i Danmark

Aldrig er dansk politi stødt på så mange handlede kvinder og mænd, skriver metroxpress.
Antallet af mennesker, som danske myndigheder har identificeret som handlede, er steget støt fra 17 i 2007 til 93 sidste år, viser en ny opgørelse fra Center mod Menneskehandel. 
Antallet af mennesker, som danske myndigheder har identificeret som handlede, er steget støt fra 17 i 2007 til 93 sidste år, viser en ny opgørelse fra Center mod Menneskehandel.  Foto: Scanpix / Iris

Aldrig er dansk politi stødt på så mange handlede kvinder og mænd, skriver metroxpress.

Antallet af mennesker, som danske myndigheder har identificeret som handlede, er steget støt fra 17 i 2007 til 93 sidste år, viser en ny opgørelse fra Center mod Menneskehandel. De fleste ofre er fra Nigeria, efterfulgt af Thailand og Uganda. Seks ofre var sidste år under 18 år.

- Ofrene er holdt i et skjult jerngreb af deres traffickere, der bruger mange slags fysiske og psykologiske metoder til at presse dem til underkastelse, siger Michelle Mildwater fra organisationen Hope Now, der arbejder med menneskehandel.

Især er antallet af mænd, der handles til Danmark, steget voldsomt fra ingen i 2007 til 42 sidste år. Mændene bliver ofte sat til at lave tyveri. Specialkonsulent Hanne Mainz fra Center mod Menneskehandel i Socialstyrelsen siger:

- Flere af dem, kan vi jo høre, har rejst rundt alene i mange lande, ofte over længere tid, og det kan være et tegn blandt flere på, at der kan være noget galt, siger hun.

Metroxpress har talt med to ofre, Sara og Victoria på 21 og 22 år fra Nigeria. Den ene blev fundet på et bordel i Holstebro, den anden solgte sex på Vesterbro.

- Det er en voldsom oplevelse for de her unge kvinder og mænd, der har været udsat for menneskehandel, at blive placeret i et fængsel, siger advokat Anne Land, der er blevet anmodet om at gå ind i deres sag.

I op mod to måneder har de nemlig siddet i et fængsel, men er fanget i dansk bureaukrati, selv om de skal udsendes til Italien og Spanien.

Udlændingestyrelsen vil ikke udtale sig om den konkrete sag, men siger, ansvaret for den lange sagsbehandling liggerhos politi og domstole.

 

Fakta

Myndighederne finder langt flere, der er handlet til Danmark. Og ikke kun til at sælge sex. Der er også mænd, der sælges til at begå tyveri, og østeuropæere til hushjælp.

2007: 17

2008: 28

2009: 17

2010: 53

2012: 66

2013: 76

2014: 71

2015: 93

Samlet 511 - af dem er 405 solgt til prostitution, 63 til kriminalitet, 37 til tvangsarbejde og resten andet. 433 af de handlede er kvinder, 74 mænd og fire transseksuelle.

De fleste kommer fra Nigeria (216), efterfulgt af Thailand, Uganda og Brasilien.
Kilde: Center mod Menneskehandel

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.