Rekordernes minister: Se Bertel Haarders mange rekorder

Den nye kultur- og kirkeminister er indehaver af en lang række ministerrekorder, og han kan slå endnu en, hvis han kan holde sin stol frem til 2017.
Bertel Haarder har en række minister-rekorder. Han er blandt andet den længst siddende nulevende minister.
Bertel Haarder har en række minister-rekorder. Han er blandt andet den længst siddende nulevende minister. Foto: Scanpix

Bertel Haarders (V) udnævnelse til kultur- og kirkeminister gør den 70-årige minister til rekordindehaver på en række områder. Det skriver BT.

Han kan blandt andet bryste sig af at være den længst siddende nulevende minister, ligesom han er den eneste politiker, der har været minister på et tidspunkt i hvert af de sidste fire årtier.

Han er også den eneste, der har været minister, hver eneste dag, der har været en borgerlig regering siden Poul Schlüters første regering i 1982.

Hvis Bertel Haarder kan holde ministertaburetten varm halvandet år endnu, kan han også blive den længst siddende minister siden systemskiftet i 1901.

- Jeg har svært ved at vænne  mig til tanken om, at jeg har siddet så længe, at jeg er tæt på at blive den længst siddende minister i 100 år. Jeg føler ikke, jeg har forandret mig. Jeg mener stadig, jeg har masser af ideer, og ting, jeg gerne vil lave om, siger Bertel Haarder til BT.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.