NEMLIG.COM - HVEM BETALER PRISEN?

Reklamesøjle om Nemlig.com-chauffører: De virker søde

TV-kendissen Felix Smith, der er ambassadør for Nemlig.com, har aldrig talt med de chauffører, der bringer dagligvarer ud til hans egen hoveddør. I hvert fald ikke om deres løn- og arbejdsvilkår. "De virker søde og rare," siger han.
"Lige meget hvor meget jeg tænker over det, så kan jeg ikke komme i tanke om noget dårligt at sige om Nemlig.com, og det er vigtigt for mig," skriver TV-vært Felix Smith på hjemmesiden. Han er ambassadør for net-supermarkedet, som 3F kritiserer for at lave løndumping.
"Lige meget hvor meget jeg tænker over det, så kan jeg ikke komme i tanke om noget dårligt at sige om Nemlig.com, og det er vigtigt for mig," skriver TV-vært Felix Smith på hjemmesiden. Han er ambassadør for net-supermarkedet, som 3F kritiserer for at lave løndumping. Screendump fra www.nemlig.com

"Hvad laver du, mens Nemlig klarer indkøbene?"

Sådan spørger TV-kendis Felix Smith i en række landsdækkende TV-reklamer for det danske net-supermarked Nemlig.com, mens han selv bruger tiden på ansigtsmaling og yoga.

Selvom han lægger hjernen i blød, kan han ikke komme i tanke om noget dårligt at sige om net-supermarkedet, lyder det fra Felix Smith ifølge reklamen.

"Nemlig.com er et koncept, jeg kan stå inde for," står der på Nemlig.coms hjemmeside.

Men helt så positiv er TV-kendissen ikke, da Avisen.dk kontakter ham og spørger ind til chaufførernes løn- og arbejdsvilkår.

"Det tror jeg ikke, at jeg ved noget som helst om," siger han.

Lige nu stiller Avisen.dk skarpt på Nemlig.com. I en serie artikler fortæller en række selvstændige vognmænd og lavtlønnede chauffører, der bringer dagligvarer ud for Nemlig.com, at de arbejder gratis i flere timer hver eneste arbejdsdag.

LÆS OGSÅ: Nemlig.com-chauffører må køre kilometervis gratis

De fortæller også om systematisk sort arbejde helt ned på 50 kroner i timen og bødesmæk på 500 kroner for for eksempel at komme ti minutter for tidligt ud til kunderne.

Fagforeningen 3F kritiserer Nemlig.com for at lave løndumping.

LÆS OGSÅ: Kom ti min. for tidligt på job: Daniel fik bøde på 500 kr

"Jeg er jo et reklameansigt"

Felix Smith har blandt andet været vært på Dansk Melodi Grand Prix og flere underholdningsprogrammer. Avisen.dk kan ikke få oplyst, hvor stort et honorar han har fået for at medvirke i Nemlig.com's reklamer.

Chaufførernes arbejdsforhold ønsker han ikke at kommentere på.

"Jeg aner simpelthen ikke noget om, hvordan deres distribution kører. Jeg er jo et reklameansigt og ikke en del af deres distribution på den måde," siger han.

Men du siger i reklamerne, at du kan stå inde for konceptet, så det er interessant at høre din kommentar til, at nogle chauffører fortæller, at de for eksempel ikke har tid til at tisse, når de arbejder, fordi de er så stressede?

LÆS OGSÅ: Tesfaye: Røv-træls: Nu skal jeg i Kvickly igen

"Jamen hør her, det vil jeg gerne kommentere på, men lige nu er det jo kun dig, der fortæller mig det. Jeg har aldrig nogensinde hørt det før. Du fanger mig lidt på et ben, som jeg ikke ved, hvordan jeg skal stå på. Jeg ved ikke, hvordan deres forhold er overhovedet."

Felixs agent: Ingen kommentarer

Vi hører også fra vores kilder, at flere chauffører arbejder sort, og at flere har stærke rygsmerter. Et eksempel er en chauffør, der kun kan sove på venstre side, fordi han har så ondt i ryg og lænd. Så det er sådanne ting vi gerne vil spørge dig om.

"Jamen, det kan jeg godt forstå. Du må lige give mig en chance for at tjekke op på det, for det er nyt for mig. Men nu har jeg heller aldrig nogensinde talt med nogle af deres chauffører, undtagen når de kommer og leverer varer. Og der virker de nu meget søde og rare," siger Felix Smith, der siger, at han vil stille op til interview dagen efter.

Avisen.dk ville blandt andet gerne have spurgt Felix Smith, om han kan stå inde for konceptet, og om han vil blive ved med at handle hos Nemlig.com.

Men hans agent skriver til Avisen.dk, at han ikke har nogen kommentarer til Avisen.dk's spørgsmål.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.