Rejseselskab genåbner for populært rejsemål

Efter et par års fravær udbyder rejseselskabet Apollo Rejser igen ture til det populære egyptiske rejsemål Sharm El Sheikh.
Sharm El Sheikh er et populært rejsemål for danskerne, og nu er det igen sikkert at rejse dertil efter flere års uro i landet.
Sharm El Sheikh er et populært rejsemål for danskerne, og nu er det igen sikkert at rejse dertil efter flere års uro i landet. Foto: Colourbox/Polfoto

Til sommer får danske turister igen muligheden for at slikke sol på strandene i Sharm El Sheikh i Egypten. Rejseselskabet Apollo Rejser oplyser tirsdag, at man igen åbner for rejser til den populære destination.

Rejseselskaberne stoppede ellers med at arrangere rejser til Egypten, da der for godt to år siden opstod politiske uroligheder i landet.

Men nu vurderer Udenrigsministeriet, at det igen er et sikkert rejsemål. På ministeriets hjemmeside står der, at man "fraråder alle rejser til Sinai-halvøen med undtagelse af Sharm el Sheikh." Også Apollo Rejser selv vurderer nu, at området igen er sikkert at rejse til.

- Flere rejsebureauer åbnede allerede for rejser til Sharm for noget tid siden, men hos Apollo har vi rådført os med vores lokale kilder. Derfor har vi først nu valgt igen at kunne sende vores feriegæster til Sharm El Sheikh, siger kommunikationschef hos Apollo, Glenn Bisgaard.

Før urolighederne brød ud i Egypten, var Sharm El Sheikh et særdeles populært turistmål for danskere. Derfor glæder det Apollo Rejser, at det igen er muligt at arrangere rejser dertil.

- Vi var oprigtigt kede af at måtte skuffe mange, da vi blev nødt til at lukke for rejser til Sharm El Sheikh, men vores gæsters sikkerhed har til enhver tid højeste prioritet, siger Glenn Bisgaard i en pressemeddelelse.

Andre store rejseselskaber som Spies og Star Tour har dog ingen planer om at tilbyde Sharm El Sheikh lige foreløbig.

Det fortæller pressechef hos Star Tour, Nikolai Johnsen.

- Umiddelbart har vi ingen planer om at åbne for rejser dertil. Vi har selvfølgelig snakket om det, men det handler simpelthen om, at vi allerede har haft destinationen åbnet en gang tidligere, og så blev nødt til at lukke ned for den igen på grund af urolighederne.

- Så på nuværende tidspunkt er det ikke aktuelt, fortæller Nikolai Johnsen.

Hos Spies har man aldrig haft rejser til Sharm El Sheikh, så heller ikke her kommer det på tale. I stedet for satser man på rejser til områder som Hurghada, der modsat Sharm El Sheikh ligger i den nordlige del af Egypten.

Ud over Apollo Rejser udbyder rejseselskaberne FDM Travel og Atlantis Rejser også ture til Sharm El Sheikh, der kan byde på solskinstimer i 350 dage af året.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.