Rejsekortet vil straffe snydere hårdere

For at undgå snyd med en ny app har selskabet bag Rejsekortet skærpet sanktionerne.
Foto: Scanpix/arkiv

Der er bøder på vej til flere passagerer, der har brugt ny app til at snyde.

Det skriver DR P4 København.

Siden selskabet bag Rejsekortet i begyndelsen af juni lancerede app'en Check Udvej, der gør det muligt at checke ud fra sin rejse via mobiltelefon, har 37.800 passagerer foretaget i alt 40.400 udcheckninger med den, viser nye tal fra Rejsekortet.

Men app'en kan også bruges til at snyde med. Man skal nemlig selv oplyse, hvor ens rejse slutter, og ved at oplyse en kortere rejse end man reelt har foretaget, kan man få en billigere rejse.

Den slags snyd har man set flere tilfælde af, siger direktør hos Rejsekortet, Bjørn Wahlsten til DR P4 København.

- Ikke mange tilfælde, men nogle, og der er kontrolafgifter på 750 kroner og advarsler på vej, siger han Til DR P4 København.

For at undgå den slags snyd har selskabet bag Rejsekortet skærpet sanktionerne.

Undlader man at checke ud på en lang rejse eller virker en udcheckning usandsynlig i forhold til passagerens næste indcheckning og normale rejsemønster, udløser det en opkrævning og en advarsel om at ens adgang til app'en og det personlige rejsekort spærres.

Men det får ingen betydning for omfanget af snyd, vurderer professor i strategi og forretningsudvikling ved Aalborg Universitet, Anders Drejer, overfor DR P4 København

- Jeg tror ikke, det betyder noget i forhold til omfanget af snyd, for dem der vil snyde, checker nok ikke ind i forvejen. Så det er lidt omsonst, siger han til DR P4 København.

App'en Check Udvej er blevet downloadet 107.000 gange, siden den blev lanceret 8. juni.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.