Rejse-koks: Folk trætte af uoverskuelige priser

Det er stadig en jungle at finde frem til de rigtige rabatter med Rejsekortet, når man rejser på tværs af landsdele.
Det kan være en god idé at regne efter, om man har fået den billigste billet
Det kan være en god idé at regne efter, om man har fået den billigste billet Scanpix

 

Så kom Rejsekortet atter i fokus.

Pensionist Bjarne Jensen fra Holte betalte i sidste uge 200 kroner mere for en togtur til og fra Aarhus, end han havde behøvet. Eksemplet får nu flere af medlemmerne af Folketingets Transportudvalg til at ønske handling, efter at Bjarne Jensen har skrevet til udvalget om sin prisoplevelse. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Eksemplet viser, at systemet stadig er fuldstændigt skrupskørt. Der skal laves et system, så man på Rejsekortet aldrig betaler mere end billigste pris. Som det er i dag skal man jo hver gang selv sørge for at tjekke priserne, før man rejser. Og det var ikke meningen med Rejsekortet, siger folketingsmedlem Jan Erik Mess­mann (DF).

Heller ikke transportminister Hans Christian Schmidts partifælle, Hans Andersen (V), mener situationen er holdbar.

- Jeg synes ikke, det er godt nok. Jeg vil på baggrund af Bjarne Jensens brev rette henvendelse til transportministeren for at høre, hvornår man finder en løsning, så kunderne langt nemmere kan træffe et oplyst valg om rejser og priser, siger han.

Til januar næste år harmoniseres billetpriserne på Sjælland, så det altid vil være billigst at bruge Rejsekortet. Harmoniseringen gælder dog ikke rejser i resten af landet, oplyser trafikselskabet Movia. For næs­ten et år siden kritiserede statsrevisorerne, at taksterne i den kollektive trafik - trods indførelse af Rejsekortet - ikke er blevet harmoniseret på landsplan, og at kunderne derfor oplever, at priser, billetprodukter og rabatordninger er forskellige og uoverskuelige.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.