Regionsrådsformand vil ansætte fyrede sygeplejersker fra nabo-region

Formanden for Region Sjælland forsøger at lave en aftale med Region Hovedstaden om at ansætte nogle af de sygeplejersker, der skal fyres i hovedstaden.
Region Sjælland har 250 ubesatte sygeplejerske-stillinger, mens Region Hovedstaden skal fyre.
Region Sjælland har 250 ubesatte sygeplejerske-stillinger, mens Region Hovedstaden skal fyre. Foto: Scanpix/arkiv

Region Hovedstaden skal fyre sygeplejersker, og Region Sjælland har samtidig 250 ubesatte sygeplejerske-stillinger. Den situation må kunne vendes til noget positivt, mener Region Sjælland.

Formanden for Region Sjælland, Jens Stenbæk (V), er i fuld gang med at forhandle med Region Hovedstaden for at undersøge, om han kan lave en aftale om at ansætte nogen af de sygeplejersker, der skal fyres i hovedstaden. Region Sjælland skal nemlig ikke spare på næste års budget som de øvrige regioner.

- Vi er i en gunstig budgetsituation i forhold til hovedstaden, og jeg håber Sophie Hæstorp Andersen (S) vil være med til en aftale om at ansætte nogen af hovedstadens medarbejdere hos os i Region Sjælland, siger Jens Stenbæk.

I Region Sjælland pendler mere end 1400 sygeplejersker hver dag ind til hovedstaden. Nogen af dem gør det fordi de får højere løn, blandt andet et stedtillæg. Men det findes der måske en løsning på, hvis nogen af de fyrede fra hovedstaden siger ja til et job i Region Sjælland, siger Stenbæk.

- Det må vi se på, forskellen i stedtillæg er på 450 kr., måske kan vi lave en overgangsordning.

Jens Stenbæk forudser i øvrigt, at Region Sjælland vil få nemmere ved at tiltrække og fastholde sygeplejersker når samtlige fire akutsygehuse er oppe i fulde omdrejninger og supersygehuset i Køge står færdigt.

- Til den tid har vi fået mulighed for at behandle mange flere patienter med specielle sygdomme hjemme i regionen. Vi har fået flere specialer og dermed flere attraktive arbejdspladser, siger formanden for Region Sjælland.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.