Regionsrådsformand om lægers bijob: Det skriger til himlen

Det er uhensigtsmæssigt, at hospitalslæger kan tjene tusindvis af kroner på at tage blodprøver for politiet, når opgaven kunne løses billigere, mener formanden for regionernes sundhedsudvalg.
- Jeg synes, det skriger til himlen. Det er uhensigtsmæssigt, at man bijobber i sin fritid og at pengene går i ens egen lomme, siger Ulla Astman (S) om lægernes indbringende bijob med at tage blodprøver for politiet.
- Jeg synes, det skriger til himlen. Det er uhensigtsmæssigt, at man bijobber i sin fritid og at pengene går i ens egen lomme, siger Ulla Astman (S) om lægernes indbringende bijob med at tage blodprøver for politiet. Foto: Scanpix

Læger skal ikke tjene tusindvis af kroner på at tage blodprøver ved politiets spritrazzier.
Den opgave kan løses lige så godt - og billigere - af bioanalytikere og sygeplejersker, mener formanden for regionernes sundhedsudvalg, Ulla Astman (S), der også er regionsrådsformand i Nordjylland.

Det fortæller DR Nordjylland.

Ifølge loven har læger i dag eneret på at tage blodprøver. Også i forbindelse med spirituskontroller.

I Nordjylland afregnes den enkelte læge, der tager blodprøven, med 1780 kroner per styk.

Det er horribelt, mener Ulla Astman (S).

- Jeg synes, det skriger til himlen. Det er uhensigtsmæssigt, at man bijobber i sin fritid og at pengene går i ens egen lomme, siger hun.

Hun håber derfor, at alle kan se, at det er en samfundsopgave, der skal løses både rigtigt og korrekt.

Og den udmelding bliver mødt velkommen på Aalborg Universitetshospital, hvor prøvetagning er en spidskompetence for bioanalytikerne.

- Vi tager blodprøver hver eneste dag og leverer en høj kvalitet, og hvis vi så samtidig kan gøre det for færre ressourcer, så vil det jo være tåbeligt ikke at benytte sig af den mulighed, siger Merete Kjeldgaard, der er bioanalytikernes fællestillidsrepræsentant og medlem af bioanalytikernes hovedbestyrelse.

Hun peger på, at en bedre brug af ressourcerne jo i den sidste ende også kommer borgerne til gode.

Danske Regioner har bedt Justitsministeriet og Rigspolitiet se på den eksisterende ordning.

- Det er lovgivningen, det drejer sig om. Og den har vi jo ikke råderet over, men vi kan gøre opmærksom på, at vi synes, det er uhensigtsmæssigt, siger Ulla Astman, der også er regionsrådsformand i Nordjylland.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.