Regionsformand roser digital vækstplan

Formand Bent Hansen håber, at ny digital vækstplan vil være med til at stoppe affolkningen i yderområderne.
Regeringen vil sikre bedre mobildækning i landets yderområder som led i en digital vækstplan. Regionsformand roser planen.
Regeringen vil sikre bedre mobildækning i landets yderområder som led i en digital vækstplan. Regionsformand roser planen. Foto: KLAUS GOTTFREDSEN/POLFOTO

Det er positivt, at regeringens udspil til den længe ventede digitale vækstplan tirsdag er blevet offentliggjort. Det fortæller formanden for Danske Regioner, Bent Hansen (S).

Vækstplanen skal blandt andet være med til at sikre bedre mobil- og bredbåndsdækning i udkantsområderne.

Det er positivt, mener Bent Hansen.

- Der har alt for længe været alt for stor forskel på den digitale dækning, alt afhængig af om man bor i en større by eller i landområderne.

- Hvis vi rent faktisk vil stoppe affolkningen af landområderne, er vi nødt til at tilbyde 100 procents mobildækning og stabilt internet over hele landet, siger Bent Hansen i en pressemeddelelse.

Regeringens udspil lægger blandt andet op til, at teleselskaberne skal bruge hinandens net i yderområderne. Den idé glæder regionsformanden.

- Teleselskaberne har investeret milliarder i at udbygge mobilnettet, men vi er stadig ikke i mål. Derfor er det godt, at regeringen nu lægger op til, at teleselskaberne kan anvende hinandens net til at sikre bedre dækning i yderområderne.

- Det er en fælles opgave at skabe et Danmark, der hænger sammen, og i regionerne ligger det os meget på sinde, at borgerne har adgang til de samme ydelser, siger Bent Hansen.

Hos Kommunernes Landsforening (KL) er man også glad for, at udspillet til en ny vækstplan endelig tilgodeser yderområderne.

- Regeringen har lavet et interessant udspil, hvor mange af de tiltag, som KL har efterlyst, er med, siger KL-formand Martin Damm og fortsætter:

- Det er eksempelvis godt, at der nu satses på at indføre krav om roaming i yderområder, samt at der skal sikres flere midler til investeringer i it-infrastrukturen, så kapaciteten og udbredelsen af nettet kan øges.

Udspillet åbner også op for, at erhvervslivet skal have styrket anvendelsen af it og data, så man kan være konkurrencedygtige i forhold til andre lande.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.