Region fastholder millionkrav: Omstridt ambulanceselskab skal betale bod

Bios skal betale en bod for manglende beredskaber, lyder kravet fra Region Syddanmark.
Bios ikke har været i stand til at opfylde kontrakten med regionen, siden de overtog ambulancedriften 1. september 2015.
Bios ikke har været i stand til at opfylde kontrakten med regionen, siden de overtog ambulancedriften 1. september 2015. Foto: Scanpix/arkiv

Ambulanceselskabet Bios skal betale en bod på 15 millioner kroner, som Region Syddanmark har pålagt operatøren for ikke at leve op til kontrakten. Det er resultatet efter dagens regionsrådsmøde. Det skriver DR Fyn.

Boden falder, fordi Bios ikke har været i stand til at opfylde kontrakten med regionen, siden de overtog ambulancedriften 1. september 2015. Boden til Bios er på 15 procent af den månedlige betaling til selskabet. Det er fra perioden 1. januar til og med april, og det beløber sig til 15 millioner kroner.

Regningen bliver sendt til Bios, og selskabet har som udgangspunkt 30 dage til at betale pengene. Der kan dog gå lang tid, før Region Syddanmark ser pengene på kontoen. Bios har nemlig tidligere nægtet at betale en bod. Samtidig truer selskabet regionen med en retssag, hvis de fastholder boden.

Dermed indledes en tvist, fortæller Stephanie Lose (V), regionsrådsformand, Region Syddanmark.

- Det tager lang tid, når det juridiske system sætter ind, og der skal tages højde for tvistløsningsbestemmelser. Men det er spillets regler, som vi må respektere, siger hun.

Boden på de 15 millioner kroner er fra 1. kvartal. Men Bios har stadig problemer med at stille det ønskede antal beredskaber. Derfor kan endnu en bod være sandsynlig, mener regionsrådsformanden:

- Derfor tror jeg, at vi kan forudse, at der også vil komme en bod i 2. kvartal. Men først og fremmest afventer vi denne tvist, siger Stephanie Lose.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.