FOR FULD UDRYKNING

Region erkender: Minister blev misinformeret i ambulancesag

Region Syddanmark har misinformeret sundhedsministeren i sagen om Bios' overtagelse af ambulancedriften i store dele af regionen. Der erkender den politisk ansvarlige for sagen nu.
Sundhedsminister Sophie Løhde (V) er blevet misinformeret i sagen om selskabet Bios, der overtager ambulancedriften efter Falck i det meste af Syddanmark. Det erkender formanden for regionens præhospitale udvalg.
Sundhedsminister Sophie Løhde (V) er blevet misinformeret i sagen om selskabet Bios, der overtager ambulancedriften efter Falck i det meste af Syddanmark. Det erkender formanden for regionens præhospitale udvalg. Foto: Scanpix

Politisk ansvarlig for ambulancesagen erkender, at regionen har misinformeret sundhedsministeren.

"Vagtplanen hænger sammen".

Sådan skrev Region Syddanmark i et brev til sundhedsminister Sophie Løhde (V) for godt en uge siden.

Brevet blev sendt, fordi ministeren udviste bekymring over, om Bios, der overtager ambulancedriften efter Falck i det meste af Syddanmark natten til førstkommende tirsdag, når at blive klar til drift.

Men oplysningen til ministeren er lodret forkert, afslører en intern mail, som Morten Hansen, direktør for Bios, sendte ud til sine medarbejdere sent torsdag aften. Af mailen, som Fyens.dk er i besiddelse af, fremgår det, at Bios, der mangler op mod 200 reddere, nu er så presset her få dage før start, at Bios har været nødt til at placere medarbejdere på ekstravagter uden at spørge dem først.

"Vi skal have vagtplanen helt på plads NU", skriver Morten Hansen blandt andet i mailen.

Thyge Nielsen (V), formand for regionens præhospitale udvalg og politisk ansvarlig for ambulancesagen, erkender, at regionen har misinformeret ministeren.

- For en uge siden sender i et skriftligt svar til landets sundhedsminister Sophie Løhde, hvor I skriver at gennemgangen - altså jeres minutiøse gennemgang - viser, at vagtplanen hænger sammen og at personalet har de rette kompetencer. Hvordan har du det med at fortælle landets sundhedsminister sådan nogle ting?

- Det har jeg de da skidt med, men jeg havde en forventning om, at det var i orden, siger Thyge Nielsen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.