Region efter fem døgn med Bios: Stadig ikke tilfredsstillende

Region Syddanmark er fortsat ikke helt tilfreds, efter det hollandske selskab Bios har overtaget ambulancedriften i regionen.
"Vores indtryk er, at Bios stadig ikke selv har det fulde overblik over deres vagtplaner, og at en del af deres planlægning foregår med meget kort varsel. Og det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende," siger formand for Region Syddanmark, Stephanie Lose (V).
"Vores indtryk er, at Bios stadig ikke selv har det fulde overblik over deres vagtplaner, og at en del af deres planlægning foregår med meget kort varsel. Og det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende," siger formand for Region Syddanmark, Stephanie Lose (V). Foto: Scanpix

Ambulanceselskabet Bios har ikke fuldt overblik over deres vagtplaner. Det konstaterer formand for Region Syddanmark, Stephanie Lose (V), efter at Bios har kørt for regionen i fem døgn. Det oplyser DR Fyn.

Regionens embedsfolk har fulgt Bios nøje, siden de overtog ambulancekørslen efter Falck i tirsdags.

- Vores indtryk er, at Bios stadig ikke selv har det fulde overblik over deres vagtplaner, og at en del af deres planlægning foregår med meget kort varsel. Og det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende, siger Stephanie Lose efter en mundtlig redegørelse fra embedsfolkene.

Samtidig fortæller hun, at det billede regionen præsenteres for af bemandingen, ikke altid stemmer overens med virkeligheden.

- Derfor har vi givet Bios besked på at afsætte flere ressourcer til deres vagtplanlægning, siger Stephanie Lose.

- Jeg tror såmænd ikke, at der er nogen, der bevidst misinformerer, men Bios har et voldsomt behov for selv at få et større overblik.

I weekenden gav anonyme reddere i Fyens Stiftstidende udtryk for, at Bios har overtrådt arbejdsmiljøloven ved at vagtsætte redderne i for lange forløb. Det har fået regionens næstformand, Poul Erik Svendsen (S), til at forlange en redegørelse fra Bios.

- Der skal bare ikke være noget slinger i valsen i forhold til arbejdsmiljøregler, siger Poul Erik Svendsen til DR Fyn.

Bios' ambulancechef i Sønderjylland, Kim Hansen, har i weekenden fortalt, at man følger op på sagen.

Politikerne i regionsrådet er nu indkaldt til et møde tirsdag, hvor embedsmændene vil give dem en grundig orientering af den aktuelle status.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.