Regeringschef: Terrorister splitter Frankrig

Franskmændene skal stå sammen, og myndighederne slår hårdt til mod ekstremister, siger premierminister.
Frankrigs premierminister Manuel Valls løftede onsdag sløret for, at fransk politi tilbageholder en 24-årig mand, som mistænkes for at planlægge terrorangreb mod Kirker i Frankrig.
Frankrigs premierminister Manuel Valls løftede onsdag sløret for, at fransk politi tilbageholder en 24-årig mand, som mistænkes for at planlægge terrorangreb mod Kirker i Frankrig. Foto: Michel Euler/AP

Ekstremister forsøger at splitte Frankrig, lyder opråbet fra landets premierminister, Manuel Valls, efter at myndighederne søndag angiveligt har forhindret et væbnet angreb mod en eller flere kirker.

- Terrorister sigter mod at ramme og splitte Frankrig, og vores svar skal naturligvis være at beskytte borgerne, men også at stå sammen i protest og målrettet møde denne terrortrussel, siger Valls til fransk tv.

Den franske indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, løftede onsdag formiddag sløret for, at politiet søndag havde anholdt og fortsat tilbageholder en 24-årig mand, som mistænkes for at planlægge angreb på "en eller to kirker" i landet.

Manden mistænkes desuden for at have dræbt en kvinde i udkanten af Paris søndag.

Den 24-årige er ifølge franske medier it-studerende og algerier.

Den mistænkte er kendt af efterretningstjenesten, som har haft ham under opsyn, da han angiveligt gik med planer om at rejse i hellig krig i Syrien.

Han var i besiddelse af et stort arsenal af våben, bekræfter Bernard Cazeneuve.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.