Regeringen vil sløjfe strandbeskyttelsen i by og ved havne

Strandbeskyttelsen skal væk i bynære områder og ved havne, mener miljøminister Eva Kjer Hansen.
Miljøminister Eva Kjer Hansen vil gøre det lettere for virksomheder at oprette tilbud til danskere og turister langs kysten ved at lempe strandbeskyttelsesloven. Arkivfoto
Miljøminister Eva Kjer Hansen vil gøre det lettere for virksomheder at oprette tilbud til danskere og turister langs kysten ved at lempe strandbeskyttelsesloven. Arkivfoto Foto: ANITA GRAVERSEN/POLFOTO

Regeringen vil ophæve strandbeskyttelseslinjens forbudszone, når det gælder bynære områder mellem by og havn.

Det betyder, at kommuner og turistvirksomheder ikke længere skal spørge om lov hos Naturstyrelsen, når de for eksempel vil etablere bedre overnatningsmuligheder og nye aktiviteter i disse områder, skriver Jyllands-Posten.

- Strandbeskyttelseslinjens forbudszone skal blødes op, så kommuner, foreninger og virksomheder får bedre muligheder for at bruge havne og udendørsarealer til at give danskerne flere tilbud til at nyde naturen, siger miljøminister Eva Kjer Hansen (V) til avisen.

Foreninger som surf-, ro- og vinterbadeklubber skal heller ikke længere søge dispensation, når de på havneområder eller tæt derpå vil etablere eller udvide klubhuse.

Det samme gælder turistvirksomheder tæt på kysten, hvis de vil opføre mindre anlæg som tennisbaner, swimmingpools og petanquebaner for at styrke turismen.

Men den nye udmelding, som er en del af regeringens vækstudspil, åbner for markante ændringer for beskyttelsen i vandkanten, og det møder kritik hos Danmarks Naturfredningsforening.

- Det er trist, for det lyder meget omfattende, og nu taler vi jo ikke bare om uvæsentlige ting som borde, bænke og højbede, siger foreningens præsident, Ella Maria Bisschop-Larsen, til Jyllands-Posten.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.