Regeringen vil indkvartere asylansøgere i telte

Venstre-regeringen vil give myndighederne lov til at indkvartere flygtninge i telte.
Foto: Søren Bidstrup / Scanpix

Venstre-regeringen vil give myndighederne lov til at indkvartere flygtninge i telte.

I første omgang opstilles telte i Beredskabsstyrelsens center i Thisted i løbet af næste uge - primært til enlige mænd.

Det siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fredag i forbindelse med, at han fremlægger en plan for asylstramninger, som skal bremse tilstrømningen til Danmark.

Regeringens asylpakke indeholder 34 initiativer, der fordeler sig på fire områder.

- Udlændingestyrelsen arbejder på at finde indkvarteringspladser til det stigende antal asylansøgere, herunder i form af ordinære indkvarteringspladser, men også ved anvendelse af madrasløsninger på skoler, i fællesrum med videre.

- Herudover arbejdes der blandt andet på at etablere et større antal ekstraordinære indkvarteringspladser på Beredskabsstyrelsens centre og Forsvarets kaserner samt ved opstilling af telte med videre, lyder det i udspillet.

Der er ifølge regeringen primo november cirka 13.000 indkvarterede asylansøgere på asylcentre placeret i 33 forskellige kommuner.

- Udlændingestyrelsen skal have mulighed for at bruge offentlige ejendomme til at huse asylansøgere, siger Lars Løkke Rasmussen (V).

Desuden vil regeringen lempe på de krav, der er til de boliger, kommunerne skal stille til rådighed for anerkendte flygtninge.

Udlændinge- og integrationsministeriet Inger Støjberg (V) og justitsminister Søren Pind (V) har været med til at fremlægge udspillet. Førstnævnte tror, at det nye udspil kan bremse tilstrømningen.

- Vi gør det maksimale for at udvise rettidig omhu, men vi gør det på en måde, hvor vi ikke sætter os i en situation, hvor det er mere attraktivt at komme til Danmark end til vores nabolande, siger Inger Støjberg.

Flygtninge skal vente tre år på familien

Regeringen vil samtidig have, at flygtninge fra borgerkrige som i Syrien fremover skal vente i længere tid på at blive genforenet med deres familie, hvis de vælger at søge asyl i Danmark.

Forslaget vil ramme flygtninge, som ikke er individuelt forfulgt og dermed har konventionsstatus. Fremover skal denne gruppe af flygtninge vente ikke ét, men tre år på at få mulighed for familiesammenføring.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.